JapFest 2015 op Circuitpark Zandvoort

Wie bij de naam Japfest denkt aan een animeconventie denkt zit fout. Japfest is een festival dat geheel in het teken staat van Japanse auto’s en alles wat daarmee te maken heeft! Heb jij een voorliefde met Japanse auto’s dan mag je dit niet missen. Dit jaar zal er op zondag 10 mei het Japfest gehouden worden in het circuitpark in Zandvoort.

Ook voor dit jaar heeft Japfest weer een dag vol staan met verschillende activiteiten. Zo zal er onder andere een Time Attack zijn met later de dag de grote finales, er zullen driftshows en dragraces zijn en natuurlijk mag men de grootste ruimte niet vergeten voor de velen showcars die er te zien zullen zijn.

japfest2015

Toyo Tires Time Attack Free practise: gedurende de ochtend en een gedeelte van de middag zal Toyo Tires Time Attack plaatsvinden. Dit is een grote race waarin men in verschillende klassen strijd om de hoofdprijs. Iedereen kan mee doen! Van beginnende coureurs tot bekende professionals, iedereen strijd in een poging tot de snelste tijd. De wedstrijd zal in drie stappen plaatsvinden. Allereerst is er een warming-up, gevolgd door de kwalificaties en tot slot de grote finale! Zorg dat je een goed plekje hebt om dit spektakel te bekijken en zie hoe de verschillende bestuurders racen voor een plek in de finale.

Demoshow Drift: Verdeeld over de gehele dag kan men genieten van spectaculaire driftshows die gegeven zullen worden door NL Drift Series. Op het interim circuit zullen er verschillende driftwagens te zien zijn die allerlei drift trucs uithalen. Iedere demo duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de demo’s wordt er ook echt alleen demo gereden, er is dus geen mogelijkheid voor drifttaxi.

Streetlegal Dragraces: Bij het woordje drag denk je al snel aan allerlei assecoires die erg overdreven worden en erg opvallen. Niet voor niets heet dit onderdeel Streetlegal Dragraces aangezien hier 120 van de allersnelste straatauto’s tegen elkaar zullen gaan racen op de 1/4 mile afstand (402 meter). Straatauto’s zijn de dragqueens onder de auto’s en zien er vaak opmerkelijk en speciaal uit maar zijn ook erg snel! Deze vorm is een vorm van legale straatraces en is een van de grootste trekpleisters van Japfest! De race zal plaatsvinden in de namiddag. Mocht je zelf mee willen doen dan moet je je van te voren aanmelden en tevens een entreeticket in bezit hebben en €35,- aan deelnamekosten betalen. De ticket kan je bestellen in de ticketshop en je kan je aanmelden op de ESLA website.

Carlimbo: Iedereen kent de limbo wel. Maar heb je ook ooit gehoord van Carlimbo? Het doel bij Carlimbo is om je auto zo laag mogelijk onder een limbo elastiek door te laten gaan, net als bij het normale limbo. Durf jij het aan en krijg jij jouw auto het laagst? Doe dan mee! Je kan je ter plaatste aanmelden bij de showpaddock bij de stand van Santoso.

Naast deze verschillende activiteiten verspreid over de gehele dag zal er ook een clubpaddock plaatsvinden. Hier vindt men ongeveer 100 bekende auto- en merkenclubs en meer dan 1000 verschillende clubauto’s! Erg leuk om eens even langs te lopen wanneer je aanwezig bent op het Japfest.

Er valt zoveel te ontdekken op deze dag en de echte autoliefhebber zal hier dan ook zijn ogen uitkijken. Japfest is echt een perfecte dag voor de auto gek en natuurlijk al helemaal wanneer je van de Japanse auto’s houdt!

Tickets voor deze dag zullen in voor volwassen €15,50 kosten in de voorverkoop en €18,- aan de deur. Kinderen tussen de 6 en 14 jaar mogen naar binnen voor €5- en kinderen tot en met 5 jaar zijn gratis. Een parkeer ticket kost €8,- evenals een showautoticket. Om mee te doen aan de Toyo Time Attack race moet je een voucher in bezit hebben. Deze kan je aanschaffen voor €230,-. Let wel op! dit is geen entree ticket! Wil je meedoen aan de dragrace dan kost dit je als member zijnde €30,- en als non member €35,- .

Voor tickets en meer informatie over onder anderen de reglementen kun je terecht op de site van JapFest. JapFest is een jaarlijks festival en was eerder bekend als Japanse Autosport Festival.

Bron: JapFest

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?