Speciaal optreden Feniks Taiko met gastspelers Takuya Taniguchi en Aki Sato

Zondag 3 mei zal er een speciaal en uniek dubbelconcert plaatsvinden van Feniks Taiko met gastspelers Takuya Taniguchi en Aki Sato. Het optreden zal plaatsvinden in Liebrecht Schouwburg in het Belgische Mortsel.

concert-feniks-taiko-takuya-taniguchi-aki-sato-53

Feniks Taiko is een semiprofessionele drummersgroep die opgericht is door de vereniging AraUmi Daiko vzw. Feniks Taiko treedt geregeld op in België en daarbuiten.

Takuya Tanuguchi speelt op de Taiko, hij is in 1983 geboren in Fukui en speelt taiko sinds hij 3 jaar is. Toen hij 16 jaar was, startte hij de taiko groep Tenryu-daiko. In 2002 won hij een speciale prijs in Wenen tijdens het Viennesse World Youth Music Festival, in 2003 werd hij onderdeel van Eitetsu Hayashi’s ensemble Fuun-No-Kai. Daarna heeft hij aan diverse festivals deelgenomen en in 2005 heeft hij met jazz pianist Walter Lang samengewerkt, in 2010 bracht hij samen met de pianist het album Friendship uit en heeft hij diverse concerten gehad in Duitsland en Japan met hem. In 2011 werd hij lid van de Duitse drumgroep Drumaturgia en heeft hij diverse optredens gehad in Duitsland. Momenteel treedt hij veel op, samen met Drumaturgia en ook met de World Percussion Ensemble. Daarnaast houdt hij zich bezig met de klassieke taiko optredens in Europa door middel van master courses en workshops.

Aki Sato speelt op de koto en shamisen en heeft al diverse optredens gehad in België. Ze treedt regelmatig op met Nozomi Kanda, die op de shinobue (Japanse fluit) speelt.

Kaartjes voor de show zijn te koop via Feniks Taiko voor €25,- voor volwassenen en €15,- voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen. Het optreden begint om 15.00 uur en Liebrecht Schouwburg is te vinden aan Heiligkruisstraat 2 in Mortsel.

Bron: Feniks Taiko

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?