moumoon en PASSEPIED warmen op voor JAPAN RISING tijdens JAPAN UNDERGROUND event

moumoon-x-passepied1
moumoon heeft al twee shows gepland staan in Frankrijk, aanstaand weekend en deels uitverkocht, maar zal een aantal dagen na deze optredens een show geven in Londen met de pop-rock band PASSEPIED. Volgens JAPAN UNDERGROUND, de organisator achter deze show, zijn de twee acts twee van Japan’s rijzende talenten, zij zijn beiden geselecteerd om de nieuwe talenten van Japan te vertegenwoordigen tijdens The Great Escape dat van 14 tot en met 16 mei zal plaatsvinden in Brighton. De show in Londen is een opwarmer voor het optreden tijdens het festival. De show wordt begeleidt door DJ sessies van de in Verenigd Koninkrijk gevestigde Japanse muzieklabel JPU Records.

PASSEPIED is vernoemd naar de Franse componist Claude Debussy, de act is een sensatie geworden in de Japanse muziekscene sinds het van start is gegaan in 2009. De band bestaat uit toetsenist en oprichtster Narita Hanede, die afgestudeerd is van Tokyo National University of Fine Arts and Music met een graad in klassieke muziek en zangeres, illustrator en muziekclip animator Natsuki Ogada. Het optreden in Londen is de eerste buiten Japan.

moumoon is een verzonnen term met een combinatie van het Franse woord mou (zacht) en het Engelse woord moon: zachte maan. Het duo ging in 2005 van start en bestaat uit zangeres Yuka en gitarist en componist Masaki. Sinds 2006 zit het duo bij Avex, de muziek die ze maken bevat verschillende soort muziek zoals pop, alternatieve rock, electronica, folk en indie rock met Yuka’s lyrics en stem die een landschap en verhaal toevoegd aan Masaki’s gevoelige, maar dynamische melodieën.

De locatie van het evenement, die de naam ‘JAPAN UNDERGROUND presents moumoon x PASSEPIED – JAPAN RISING Warm Up’ draagt, is The Pipeline en om binnen te komen betaal je £5 (€6,89)!

moumoon en PASSEPIED zijn in het Verenigd Koninkrijk om deel te nemen aan de JAPAN RISING showcase tijdens The Great Escape op zaterdag 16 mei, waar ze vergezeld worden doro Yosi Horikawa. De showcase wordt ondersteund door The Foundation for Promotion of Music Industry and Culture (PROMIC) en Recording Industry Assocation of Japan (RIAJ) en gecoordineerd door JAPAN UNDERGROUND. Het is een onderdeel van een opdracht om showcase mogelijkheiden in het buitenland te creëren voor artiesten bij Tokyo International Music Market. De showcase tijdens The Great Escape vindt plaats in Queens Hotel Brighton vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur. Er is alleen toegang als je een festivalpas bezit. Meer informatie is hier te lezen.

Bron: JAPAN UNDERGROUND

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?