AVO Blog interview met Ali Semiz van Fan Base Project

Na alle ontwikkelingen in conventieland wat betreft opkomende en bestaande conventies durfde Stichting Cultuur en Projecten het aan om een nieuwe conventie op het lijstje van dit jaar te zetten: Fan Base Project. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid en ik ging met Ali Semiz praten over wat wij mogen verwachten van Fan Base Project.

AVO Blog: Wie ben je en wat is je rol binnen Fan Base Project?
Ali: Ik ben Ali Semiz, voorzitter van Stichting Cultuur en Projecten. Ik ben verantwoordelijk voor de organisatie en verloop van het evenement en alles wat daar bij komt kijken.

AVO Blog: Na alle nieuwe en huidige conventies in Nederland hebben jullie toch besloten om een nieuwe conventie te starten met de naam Fan Base Project. Waarom?
Ali: Er is enorm veel interesse in comics, Sci-fi en Japanse en Koreaanse cultuur. Het leek ons leuk om al deze zaken te combineren met een Anime conventie en zo een uniek evenement te creëren voor al deze doelgroepen.

AVO Blog: Waarom hebben jullie gekozen voor een knusse conventie en bijvoorbeeld geen grote expo?
Ali: We willen het gezellige erin houden zodat mensen niet alleen wat kunnen kopen, maar ook gaan deelnemen aan de activiteiten, elkaar beter leren kennen en vooral op hun eigen manier plezier kunnen beleven.

FBP2015

AVO Blog: Waar staat de naam Fan Base Project precies voor? Wat betekent het?
Ali: We kozen voor ‘Fan Base Project’ omdat we deze conventie opdragen aan de ‘fans’ van comics, games, anime, sci-fi, etc. Het is dus een project voor de ‘fanbase’ van al deze vormen van entertainment. Vandaar ook ‘Fan Base Project’.

AVO Blog: Wat gaat jullie anders maken dan de andere Nederlandse/Belgische conventies die al bestaan?
Ali: We gaan er niet zo zeer voor om compleet anders te zijn, maar wel om een leuke sfeer te brengen en ervoor te zorgen dat onze gasten het naar hun zin hebben. We kunnen momenteel nog niet veel kwijt, maar we denken wel dat onze bezoekers positief verrast zullen zijn door wat we in petto hebben.

AVO Blog: Jullie hebben al ervaring met de activiteiten zoals het evenement We Love Japan, deze activiteiten waren op een kleine locatie. Waarom wilden jullie Fan Base Project op een evenementenlocatie als de Broodfabriek houden?
Ali: Om zoveel mogelijk fanbases een plek te kunnen geven en de vele activiteiten voldoende ruimte te kunnen bieden, hadden we nood aan een groter oppervlakte. De Broodfabriek leek ons de perfecte locatie.

AVO Blog: Wat mogen we eigenlijk verwachten van de eerste editie? Wat is al bevestigd?
Ali: Zoals eerder vermeld kunnen we nog niet zoveel kwijt, maar er is inderdaad al heel wat bevestigd. Zo kunnen bezoekers zich verwachten aan leuke comics- en anime-activiteiten en Japanse taal- en Manga workshops. Verder hebben ze ook onze ‘Hoe Word Ik Een Superheld’-workshop, die door een heuse fitness instructeur zal worden gegeven, maar ook een fashion show, een dans workshop, een concert van G.L.A.M.S (Japanse rock door ex-BLACK LINE’s Mikaru), verschillende gaming activiteiten en veel meer!
Wie meer te weten wil komen, moet zeker onze site, waar wekelijks nieuwe informatie op verschijnt, in het oog houden. Vergeet ook niet om je via de tab ‘Contact’ in te schrijven voor onze vele competities! Welke dat zullen zijn, kan je vinden onder ‘Competitions’ in de ‘Activities’ tab.

De zanger MIKARU komt naar Fan Base Project 2015 met zijn soloproject G.L.A.M.S
De zanger MIKARU komt naar Fan Base Project 2015 met zijn soloproject G.L.A.M.S

AVO Blog: Wanneer vinden jullie Fan Base Project geslaagd? Is dat wanneer de kaartverkoop is uitverkocht?
Ali: Nummers zijn belangrijk, maar niet alles. Voor ons is de conventie geslaagd wanneer de bezoekers het naar hun zin hebben gehad en het resultaat van ons project interessant vonden. Gasten die met de glimlach naar huis gaan, daar gaan we voor!

AVO Blog: Zijn jullie nog van plan om na de eerste editie van Fan Base Project kleinere evenementen zoals We Love Japan te blijven organiseren?
Ali: Uiteraard zullen we We Love Japan blijven organiseren. Bezoekers zijn heel positief over het evenement, dus we kunnen ze natuurlijk niet teleurstellen!

AVO Blog: Als afsluiter, vertel eens zelf waarom moeten de mensen naar Fan Base Project komen?
Ali: Fan Base Project wordt een leuke, verrassende con die over de grenzen van de meest prominente fanbases heen gaat. Of je nu stiekem een lolita superheld bent of een gamer verzot op Oosterse kookkunsten, Fan Base Project heeft alles om ieder type fan een spetterende dag te bezorgen!

Fan Base Project vindt plaats op zaterdag 11 juli in De Broodfabriek in Rijswijk van 12.00 tot 21.00 uur. Online zijn de kaartjes te koop voor €13,- (exclusief servicekosten) en aan de deur voor €20,-. Meer informatie en updates zijn te vinden op de website, Facebook en Twitteraccount.

Ik wil graag Ali Semiz bedanken voor zijn schaarse tijd die hij besteedt heeft aan het interview en de rest van de organisatie van Fan Base Project voor het openstaan voor dit interview. Als laatste bedank ik Elodie Adam (Spitch TVB) voor het ondersteunen van dit interview!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?