AVO Blog interview met Denise Duvigneau van MOIST

logomoist_1In april was AVO aanwezig bij de netwerkborrel georganiseerd door MOIST. Ik had eerder al iets vernomen van MOIST, waardoor mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Na de geslaagde netwerkborrel (Atsumari Borrel) en de aankomende plannen (SQUEEKERS, aankondiging op AVO komt later) had ik genoeg vragen om te stellen aan de organisatie! Denise van MOIST wilde deze vragen beantwoorden.

AVO Blog: Wie ben je en wat doe je voor MOIST?
Denise: Mijn naam is Denise Duvigneau en ik ben event planner bij MOIST. Samen met mijn team organiseren we evenementen onder de naam MOIST.

AVO Blog: Kun je de lezers wat meer vertellen over de oorsprong van MOIST?
Denise: Het idee is begonnen omdat iemand een keer zei: “ik wil mensen naar hun droomwereld brengen, ze samen brengen en ze de mooiste tijd van hun leven bezorgen, we zijn tenslotte allemaal dienaars” Dit is een belangrijk persoon in de organisatie die tevens ook een hechte vriendenkring is. We zijn erachter gekomen dat we deze wil allemaal delen en dit doel willen waarmaken.

AVO Blog: De naam is uniek, waarom is hier voor gekozen?
Denise: We wilden een naam dat niet standaard zou zijn en mensen aan het denken zou zetten. Als mensen het woord MOIST zien kan men er gelijk een eigen denkbeeld bij krijgen, maar dit slaat geheel op de kijker zelf. Het gene wat als eerste in je opkomt als je naar een bepaald woord kijkt zegt veel over jezelf. En het slaat eigenlijk alleen op jezelf hoe je de betekenis reflecteert. Hoe je het ook bekijkt, in jou persoonlijke denkwijze slaat het “daarop”. Zo is het ook met elk thema evenement wat er gegeven word. Iedereen heeft zijn/haar oordeel klaar staan. De één vind het flauwekul en de andere kan zich helemaal laten opgaan in zijn/haar droomwereld. Voor beide partijen slaat het overduidelijk ergens op, of ze het thema nou begrijpen of niet. Daarom ook de afkorting, MOIST = Makes. Obvious. Intelligent. Sense. Tho.

AVO Blog: Vertel eens wat het concept van MOIST precies inhoudt?
Denise: Mensen samen brengen, en ze onderdompelen in een gezellige sfeer en een thema wat naar hun hart staat, zodat ze altijd een connectie hebben met elkaar en zich niet meer alleen voelen.

AVO Blog: Er zijn best wel veel Japan gerelateerde evenementen. Waarom vonden jullie het toch nodig om nieuwe Japan gerelateerde evenementen te bedenken?
Denise: Dat klopt. Nederland bruist van de Japan gerelateerde evenementen.

Echter willen wij ons ook meer richten op degene die de scene juist zo groot hebben gemaakt, en dat zijn de liefhebbers en fans. Ook zien wij bij de meeste evenementen een groot gedeelte aan commerciële aspecten. Dit willen wij absolute vermijden door op zo veel mogelijk van onze evenementen geen dealers te hebben. Op deze manier kunnen we ons meer richten op de fans en heel veel leuke activiteiten met ze doen tijdens de evenementen.

MOIST zal altijd kleine en knusse evenementen organiseren waar mensen uit de scene samen kunnen komen en kunnen relativeren over hun favoriete onderwerp.

AVO Blog: Jullie zeggen (op de website/social media) dat jullie cultuur evenementen hosten, dus mogen we ook evenementen van jullie verwachten die niet Japan gerelateerd zijn?
Denise: Ja dat zeker! Onze grote liefde gaat uit naar het Japanse cultuur en Japanse pop-cultuur, maar de Otaku scene is niet de enige scene waar groepen zich in bevinden die de spotlight verdienen. Zo zijn we ook bezig in andere subculturen waaronder de…. (gaan we niet verklappen)

AVO Blog: Jullie thuisbasis is in Rotterdam; jullie hebben een oude school als locatie. Waarom kozen jullie niet voor een standaard evenementenlocatie? En denken jullie deze school uiteindelijk te ontgroeien?
Denise: We willen echt alleen maar knusse evenementen organiseren, en standaard evenementen locaties verliezen al gauw hun huiselijke sfeer. Ons schoolgebouw is wat dat betreft een stuk kleiner maar functioneert perfect voor het type evenementen wat wij willen organiseren. Of we uiteindelijk de locatie gaan ontgroeien is op dit moment nog een ver vooruitzicht, maar in de komende jaren denk ik niet. Als het zo mocht zijn, zullen we nooit gedag zeggen tegen het schoolgebouw, we zullen altijd de kleinere evenementen hier houden.

AVO Blog: Welke evenementen staan op de planning voor 2015 en wat mogen we verwachten van deze evenementen?
Denise: Op dit moment hebben we een halloween en christmas thema evenement gepland. Met kleinere rustige evenementen. Het halloween evenement word best wel een groot(mini) project. We zijn van plan om het gebouw om te toveren tot een super eng spookhuis. inlcusief cosplayers(acteurs) die je bang maken. Met de tradionele halloween tradities, maar dan in een Otaku jasje gegoten. Ook plannen we een christmas dinner, die net zoals SQUEEKERS speciaal voor de fangirls(boys) zal zijn. Met alles er op en eraan waar je van droomt.

AVO Blog: Welke doelen willen jullie bereiken met de evenementen die op stapel staan?
Denise: Ons doel zal altijd het zelfde zijn. Mensen samen brengen en ze de beste tijd van hun leven bezorgen. Door de thema’s er dik op te leggen hopen we mensen te laten zien dat kleinschalig ook super leuk en vooral gezellig kan zijn.

AVO Blog: Wanneer zeggen jullie; “dit evenement is geslaagd!”? Is dat wanneer een evenement van jullie hand is uitverkocht?
Denise: Haha goeie vraag. De meeste zouden zeggen dat als je evenement is uitverkocht het geslaagd is. Maar daar geloven we echt niet in. Als je hoort: “Wow, dat was leuk!”, “Ik heb allemaal nieuwe vrienden gemaakt!” of, “Jammer dat het is afgelopen :(” dan is in onze ogen het evenement geslaagd.

AVO Blog: Wat hopen jullie in de toekomst ooit te mogen bereiken met de evenementen van MOIST?
Nouu…Er werd net gezegd dat we alleen kleine evenementen gepland hadden. Maar op het lijstje staan nog een paar andere evenementen in de steigers. Die zullen althans wel iets groter zijn. Ik mag niks verklappen, maar ik kan jullie wel teasen als ik zeg: Sebastiano Serafini, YOHIO, HITT….meer zeg ik niet. Dit plan staat nog in de steigers en we hopen dat we met de aankomende evenementen hiernaar toe kunnen werken. Dus fans van Sebby, YOHIO en HITT please steun ons door naar onze evenementen te komen *sweetest puppy moe moe smile ever*

Ik wil Denise bedanken voor haar tijd voor dit interview. Hou MOIST in de gaten, want ze hebben behoorlijk wat plannen!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?