Opening nieuwe galerie Japanese SALON – art & culture

Uitnodiging opening Japanese Salon Vrijdag 29 mei zal er een nieuwe galerie, kunst en cultuurinstituut Japanese SALON geopend worden in Bussum. Japanese SALON was in 2009 begonnen als project om de Japanse cultuur en kunst te delen vanuit Amsterdam, dit project werd gestart door de Japanse Azumi Uchitani.

Uchitani’s droom was om een vaste publieke plek te hebben waar ze mooie kunstwerken kan tonen, mensen kan ontmoeten, lesgeven in Japanse cultuur en filosofie en waar iedereen kan langskomen om de essentie van Japan te ervaring met daarnaast een kopje Japanse thee.

Galerie Japanese SALON – art & culture opent de deuren in juni, de openingsreceptie vindt plaats op vrijdag 29 mei. Naast de opening zal er meteen van start gegaan worden met een tentoonstelling van kunstwerken met het thema Washi; Japans handgeschept papier. Het volgende zal te zien zijn vanaf de opening; de Japanse schermen Byobu van de 19de eeuw en de hedendaagse kunstwerken die gemaakt zijn met de originele papier productie door de kunstenaar Jiro Inagaki (1933-2008).

Japanese SALON – art & culture is te vinden aan de Spiegelstraat 11c in Bussum. De opening op vrijdag 29 mei is vanaf 18.00 tot 21.00 uur. Je kunt sake en sukiyaki verwachten!

Bron: Japanese Salon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?