KYAS ART SALON Presents: Sparkling Together

Vanaf zaterdag 30 mei tot en met dinsdag 30 juni zal er een nieuwe groepstentoonstelling te zien zijn in KYAS ART SALON in Amsterdam. Het grotere werk van maar liefst zes verschillende artiesten zal voor een maand lang te aanschouwen zijn. De tentoonstelling zal de naam Sparkling Together dragen aangezien elke artiest zijn werk straalt op zijn eigen manier.

De tentoonstelling zal op zaterdag 30 mei worden geopend om 17.00 uur. Na de opening kan men de tentoonstelling bezoeken alleen door middel van een afspraak te maken. KYAS ART SALON is namelijk niet zomaar een gallerij maar een exclusieve kunstsalon. Zo zal je het werk kunnen aanschouwen onder het genot van muziek, eten en drinken en zal de kunstenaar je persoonlijk zijn werk laten zien wanneer hij/zij aanwezig is.

KYAS ART SALON Presents: Sparkling Together

Tijdens de tentoonstelling zal onder meer het werk te zien zijn van de volgende kunstenaren:

Yoshiyasu Tamura is een professionele Japanse Manga artiest, schilder en illustrator. Sinds de middelbare school is hij voornamelijk bezig geweest met het tekenen van cartoons en manga en in 2003 werd zijn eerste manga, Fudegami, uitgegeven in het erg bekende maandelijkse blad Gekkan Shonen Jump. Naast zijn passie voor manga tekenen is hij ook erg actief in de westerse schilderkunsten en kreeg in 2008 zijn eerste persoonlijke tentoonstelling genaamd ‘’Genesis – Paintings by Yoshiyasu Tamura’’. Zijn werk was ook te zien tijdens de allereerste tentoonstelling van KYAS ART SALON. Na op velen plaatsen een tentoonstelling te hebben gehad kan men nu ook een maand lang zijn werk beschouwen in Amsterdam!

Phil Bloom, geboren in 1945 in Nederland is een Nederlandse kunstenares. In het begin van haar carrier tekende ze voor het studentenblad Propria Cures en maakte hier verschillende dingen voor. Ook werkte ze aan aftitelingen bij films. Toen ze rond de 30 jaar was heeft zee en tijd in New York en India gewoond. Ze staat ook erg bekend om het feit dat ze ooit geheel naakt in het VPRO programma Hoepla verscheen in 1967, hier werd veel commotie over gemaakt. In 1997 had zij haar eerste solo tentoonstelling en is sinds die tijd op verschillende plekken geweest met tentoonstellingen. Tegenwoordig woont ze in Antwerpen en houdt ze zich bezig met verschillende kunststromingen. Zo varieerd haar werk van schilderijen tot tekeningen tot fotografie. Haar werk is regelmatig te zien geweest in Nederland en ook dit maal zal haar werk schitteren in KYAS ART SALON.

Het werk van Krijn van Noordwijk bestaat alleen maar uit fotografie. Krijn is een Nederlandse fotografe en maakt veelal portret foto’s. Vaak zijn de portretfoto’s wat ongewoon. Zo heeft ze onder meer een foto van een onschuldig jong meisje dat een sigaret in haar handen heeft. Dat roept toch nogal wat vragen op. De foto’s hebben meestal een wat duistere, donkere uitstraling maar ondanks deze donkere vibe trekken de foto’s absoluut de aandacht! Benieuwd naar haar foto’s? Er zullen verschillende portretfoto’s te zien zijn tijdens deze tentoonstelling.

De Nederlandse kunstenaar Meinbert Gozewijn heeft veelal tekeningen gemaakt voor verschillende doeleinden. Zijn tekeningen zijn altijd in zwart/wit en zijn meestal porterttekeningen. Meinbert heeft op ontzettend veel tentoonstellngen gestaan en kreeg in 2006 zijn eerste solo tentoonstelling in Sittard. Ook heeft hij meegedaan aan publicaties, verschillende samenwerkingsprojecten, lezingen en heeft hij zelfs een aantal grafmonumenten ontworpen. Kortom, deze kunstenaar is ontzettend veelzijdig en dat zie je ook terug in zijn werk! Tijdens Sparkling Together zullen verschillende tekeningen te zien zijn.

Ook zal het werk van fotograaf Jochem Sanders niet ontbreken. Deze fotograaf heeft enige tijd in New York gewoond waar hij werkte als assisten en director voor fashion fotograaf Ellen von Unwerth. Terwijl hij hier werkte heeft hij onder meer dingen gemaakt voor Italian Vogue, Guess Jeans en John Galliano Parfum in zowel Amerika als Europa. Nadat hij terug keerde naar Nederland is hij aan de slag gegaan met commerciele fotografie projecten voor verschillende magazines en clienten. Jochem zijn hoofddoel is om mensen te portretteren in hun omgeving met een sort van film achtige flair. Naast portretfoto’s is hij altijd wel op zoek naar speciale locaties waar hij foto’s kan maken. Jochem heeft zowel zwart/wit foto’s als kleuren foto’s en zijn foto’s zijn erg gevarieerd. Zijn foto’s mag je zeker niet missen.

Als laatste mag Kaoru Yamamoto, de oprichtster van KYAS ART SALON, natuurlijk niet ontbreken! Ook haar werk zal te zien zijn tijdens deze tentoonstelling. Kaoru Yamamoto is geboren in Kyoto, Japan, en volgde een kunstopleiding in Tokyo. In 1991 startte zij haar eigen art studio genaamd Kaoru Yamamoto Art Studio, deze bevond zich in Osaka. In de studio maakte zij vooral computer graphic art en had ook verschillende tentoonstellingen met haar werk. Na een aantal werken kreeg ze een uitnodiging in Amsterdam en is sindsdien in Nederland gebleven. Kaoru besloot om in 1996 een internet gallery te maken en zo de wereld te laten zien wat voor geweldige kunstenaren zich in Nederland bevonden. Tijdens deze nieuwe tentoonstelling zullen verschillende, grotere werken van haar te zien zijn.

Er zal dus veel variatie te zien zijn tijdens deze maand lang vol met kunst in KYAS ART SALON. Mocht je nu graag een kijkje willen nemen dan kan dat doormiddel van een afspraak. Om een afspraak te maken kan je een e-mail sturen of bellen. De salon is te vinden op de Keizersgracht 221 in Amsterdam. Je kan bellen naar 020-6220650 of mailen naar moc.s1508660100ayk@n1508660100olast1508660100ra1508660100 voor een afspraak.

Bron: KYAS ART SALON

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Eén gedachte over “KYAS ART SALON Presents: Sparkling Together

 • 27 mei, 2015 om 22:38
  Permalink

  Oh, ziet er heel erg leuk uit!
  Allemaal verschillend, maar allemaal wel interessant.

  Zeker variatie genoeg en dus ook voor ieder wat wils denk ik dan.

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?