Anime Review: Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! (Cute High Earth Defense Club LOVE!)

This post is also available in: English

De anime Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! (Boueibu afgekort) is een anime dat valt onder het “magical girls” genre, maar dan met jongens!

Verfrissend, zou je denken, maar het is niet zo serieus als dat je zou verwachten. Boueibu is een gezellige, korte comedy anime, van ongeveer driehonderd minuten lang (twaalf afleveringen van ca. vijfentwintig minuten). De eerste aflevering van Boueibu verscheen op 6 januari 2015, en de laatste op 24 maart, hetzelfde jaar. Het is geschreven door: Michiko Yokote, geregisseerd door: Shinji Takamatsu, en uitgezonden op TV Tokyo.

binankoukouchikyuboeibulove2015

Een gezellige anime met een leuke opening song die lekker in je kop blijft steken. Het verhaal gaat over vijf jongens die magische krachten krijgen van een vreemd buitenaards wezen en daarmee benoemd worden tot de erfgenamen van de troon van liefde. Die krachten bestaan uit verschillende elementen, en zijn gebundeld behoorlijk sterk. Met die krachten moeten ze monsters verslaan. Deze monsters zijn gestuurd door de antagonisten, die bekend staan als de Earth Conquest club (wereld overheersingsclub). Niet erg verrassend noemen onze vijf helden zichzelf dan de Earth Defense club (wereld beschermingsclub).

Helaas is het niet echt een serieuze anime. Er wordt een hoop gegrapt, en er gebeuren een hoop gekke dingen en dus niet veel hartverscheurends. Misschien maar goed ook!

Ondanks alle grappen en grollen, zit er een goede spanningsopbouw in de afleveringen, maar die neemt na de zesde aflevering behoorlijk af, om daarna bij de elfde aflevering door het dak te schieten.
Op het eerste gezicht slaat de serie helemaal nergens op. Gewoon een paar jongens die in vrolijke pakjes rondhuppelen om rare monsters te verslaan. Maar toch zit er een geweldig goede verhaallijn in, die dan ook toch wel de serie van het begin tot het eind een beetje spannend houdt. Lekker mysterieus met een volle pot humor.

Persoonlijk zou ik de serie van harte aanraden, maar pas op, er zitten een paar shonen ai elementen in verwerkt! Maar wat moet je anders dan ook verwachten van een wereld waar geen enkel meisje te bekennen is!
Kun je na de anime niet genoeg krijgen van de magical boys? Vrees dan niet! Er is ook nog een spin-off manga, waarbij je je wat meer in de jongens van de Conquest club verdiept, en dan is er ook nog een novelle geschreven, én een game gemaakt! Genoeg om jezelf mee zoet te houden dus!

Studio: Diomedea
Start uitzending: 7 januari 2015
Aantal afleveringen: 12

Score: 99/100

Maxi Straw

Haai! Ik ben Maxi. Ik ben een schrijver en houd mezelf vooral bezig met Engelstalige Fantasy-verhalen en detective novels. Ik ben een enorme fan van Steampunk, manga en anime, en een liefhebber van de Japanse cultuur. Ik ben echt helemaal weg van schrijven, het liefste deed ik dat de hele dag! Mijn Nederlands is niet zo sterk als mijn Engels, maar ik doe mijn best. Cheers~!

Eén gedachte over “Anime Review: Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! (Cute High Earth Defense Club LOVE!)

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?