2020 Olympische Spelen in Tokyo richt zich op robot techonologie

tokyo2020dorpJapan staat ook wel bekend om haar technologie en dan vooral om de robot technologie. Daarom wil Japan gebruik maken om haar nieuwste robots aan de wereld te laten zien tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Het is de bedoeling dat er straks op de Olympische spelen en de Paralympische Spelen “Omotenashi” oftewel service robots zullen zijn. Deze robots zullen de bezoekers met van alles assisteren. Omotenashi, wat ook wel gastvrijheid betekent, is een grote zaak gaan spelen in het concept van de Spelen. Aangezien Japan duizenden bezoekers van over de gehele wereld gaat verwachten zien ze dit als een grote kans om de service robots te laten zien aan de wereld. De robots zullen onder andere de gasten helpen met foto’s maken en informatie geven over het bezichtigen van verschillende plekken in Tokyo.

Op dit moment heeft het Shibaura instituut van Technologie een 1 meter hoge robot gemaakt. De robot draagt de naam Concierge en draagt een vlinderstrikje. De robot herkend wanneer er mensen voor hem staan doormiddel van verschillende sensoren in zijn buik. Zodra hij merkt dat er iemand voor hem staat zal er een vrouwenstem te horen zijn die “look over there” zegt en vervolgens foto’s maakt en gelijk afdrukt. Op dit moment spreekt Concierge alleen nog maar Japans, maar er zijn al modellen in de maak met talen als Engels, Frans en nog veel meer. Deze robots moeten als het goed is werken in 2020 tijdens de Spelen.

Een professor van de universiteit zegt dat de robot veel problemen uit de handen zal gaan nemen. Zo is de robot erg handig wanneer het vroeg in de ochtend is of juist laat in de avond. Dit zijn juist tijdstippen waarop vrijwilligers lastig te vinden zijn maar dat probleem zal nu verholpen zijn.

Het NTT Corp.’s Media Intelligence Laboratories in Kanagawa zijn ook bezig met de ontwikkeling van robots. Dit zullen kleine, informatieve stoffen popjes worden in de vorm van een kat, ter grootte dat men het met twee handen kan dragen. De pop zal dienen als een gids wanneer toeristen rondlopen in de toeristgebieden. Wanneer een toerist iets zal vragen over een bekende plek of de weg zal vragen wordt de stem verzonden naar de servers van NTT en wordt er een antwoord gegenereerd uit de database waarop de pop het antwoord hardop zal uitspreken. Zo heeft iedere toerist zijn eigen persoonlijke gids! Er zullen verschillende poppen komen, elk met een ander uitelijk om zo bij de locatie te passen en er ook aantrekkelijk uit zullen zien voor gasten van over de gehele wereld.

Ook het bedrijf Takerobo Corp. heeft een robot ontwikkeld. Deze robot, genaamd Robokotto, helpt mensen in winkels en restaurants en is nu al te koop voor zo’n 100,000 yen. Op dit moment informeert Robokotto mensen over de verkoop en producten van de desbetreffende winkels. Takerobo Corp. hoopt er op dat in 2020 Robokotto ook Engels zal spreken en zo meer bezoekers zal trekken. Japan zit dus niet stil wat betreft robot technologie en de Olympische Spelen.

Het is zeker interessant om te zien hoe het land Robot technologie wil gaan combineren met zo’n groot evenement. Hoe dit uit zal gaan pakken? Dat zien we tegen de tijd dat het 2020 is en de Olympische Spelen plaats gaan vinden in Tokyo.

Bron: Asianewsnet, The Japan News

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?