Fototentoonstelling in Museum Dr. Guislain: Facing Japan

Tien gerenommeerde fotografen uit Vlaanderen reisden af naar Japan en kwamen terug met een tentoonstelling vol contrasten: Facing Japan. De tentoonstelling begint vrijdag 12 juni in Museum Dr. Guislain in Gent.

© Stephan Vanfleteren
© Stephan Vanfleteren

Het land spreekt tot de verbeelding. Ogenschijnlijk is het geschoeid op een westers patroon, maar onder de oppervlakte schuilt een maatschappij die daar dikwijls van afwijkt en volgens eigen wetmatigheden functioneert.

Marleen Daniëls, Nick Hannes, Michiel Hendryckx, Jimmy Kets, Maroesjka Lavigne, Tony Le Duc, Charlotte Lybeer, Stephan Vanfleteren, Sarah Van Marcke en Rob Walbers hebben elk op hun eigen manier Japan in beeld gebracht. De fotografen waren artist in residence in Japan, sommigen jonge beloften, anderen al gevestigde waarden, elk gingen op hun eigen wijze de confrontatie met Japan aan en dit heeft een mooie verzameling foto’s opgeleverd.

De tentoonstelling kreeg steun van Flanders Centre in Osaka, een kunstcentrum. Het centrum nodigde tien fotografen uit om het land in al zijn facetten voor de lens te krijgen.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 13 september. Bij de tentoonstelling hoort een gelijknamig boek, uitgegeven door uitgeverij Hannibal.

Het museum is te vinden aan de Jozef Guislainstraat nummer 43 in Gent en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is €8,-, maar het is mogelijk om korting te krijgen; bijvoorbeeld als je onder de 26 jaar bent betaal je €3,- en onder de 22 jaar €1,-.

Bron: Museum Dr. Guislain

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?