Officiële voorronde Wereldkampioenschap Cosplay tijdens Firstlook Festival

Kortgeleden werd bekend gemaakt dat Firstlook een festival gaat worden met de naam Firstlook Festival. De organisatie noemt dit hét game-evenement van de Benelux en het zal op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht.

Firstlook Festival2015

Dit jaar pakt de organisatie groots uit met cosplay. Zo vinden voor het eerst de officiële voorrondes van het WK Cosplay in Utrecht plaats. De winnaars van deze voorronde vertegenwoordigen Nederland in augustus tijdens de beroemde World Cosplay Summit (WCS) in het Japanse Nagoya. Het WK wordt algemeen beschouwd als het hoogst haalbare voor cosplayers. Deelnemers moeten zichzelf niet alleen in perfect vervaardigde kostuums presenteren, maar hun aangenomen identiteit op het podium ook nog eens uitdragen. De voorrondes zullen dan ook garant staan voor kwalitatief hoogwaardig visueel spektakel.

Cosplayers en hun fans worden tijdens Firstlook Festival verder getrakteerd op een compleet eigen domein met een cosplaypodium, een eigen kleedruimte en bar, verschillende wedstrijden, een kingsize foto wall met diverse secties op basis van cosplay-stijl en cosplay workshops en winkeltjes. Utrecht wordt daarmee in Oktober de place-to-be voor elke cosplayer.

De cosplay-area en voorrondes worden georganiseerd in samenwerking met Stichting J-Pop, organisator van AnimeCon en dé expert in Nederland op het gebied van cosplay.

Niels Viveen, voorzitter van Stichting J-Pop is enthousiast over de samenwerking: “We vinden het super leuk om met Firstlook Festival samen te werken. Tegenwoordig vermengen onze doelgroepen zich steeds vaker. Met elkaar samen werken is dus een logische stap.”

“Het is voor ons ook heel spannend om WCS van AnimeCon te verplaatsen naar Firstlook Festival.” aldus Niels Viveen. “Voor de cosplayers die al eerder bij ons mee deden aan de voorronde streven we er naar om behalve de locatie, zo veel mogelijk vertrouwd te laten zijn. Voor de nieuwe deelnemers en het publiek op Firstlook Festival gaan we nog meer ons best doen om een super event neer te zetten.”

Firstlook begon in 2008 als kleinschalig gaming-event waar alle nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond werden. Op de eerste editie van Firstlook Festival blijft dit hetzelfde, maar daaromheen zal er ook ruimte zijn voor eSports, Indies, live streaming, anime en retro. Kaartjes voor dit festival zijn te koop via de website.

Bron: Firstlook Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?