AVO Blog interview met Kubihuri Dolls

This post is also available in: English

Kubihuri Dolls is tegenwoordig één van de meest interessante bands in de punk scene uit Japan. Als je eenmaal de band begint te kennen, zal je zeker zo trouw zijn als hun fans die snel verspreiden in geheel Japan. Na de verkoop van alle exemplaren van hun eerste album, kwam de band dit jaar terug met een nieuwe sound en een reeks singles die snel verdwijnen uit alle winkels. De zanger en drummer van de band, nao, praat met ons in een exclusief interview met AVO over dit ambitieuze project.

AVO Blog: Als eerste willen we graag weten hoe jullie elkaar hebben ontmoet.
nao: Kubihuri Dolls is een band bestaande uit drie leden, nao op de drums en de zanger, Jhonny op de gitaar en doet ook zang en Jhon op de basgitaar. Ik en Jhon zaten eerder in een band genaamd ‘THEE CALVADOS’, terwijl Jhonny in ‘THE SPANKS’ zat. We ontmoetten elkaar, omdat onze vorige bands samen een concert deden.

Kubihuri Dolls

AVO Blog: Het hoesje van jullie laatst uitgebrachte single was vormgegeven door TRASH ART WORKS (@trash_aw). Ik denk dat de image en design van jouw band nogal donker is, maar op hetzelfde moment is het ook echt charmant. Als je zou kunnen samenwerken met een kunstenaar die je leuk vindt, wie zou dat zijn? (Opmerking: nao vindt het leuk om te tekenen en hij heeft eerder gewerkt aan de ontwerpen voor de band.)
nao: Ik vind veel kunstenaren leuk. Maar als ik een persoonlijke samenwerking kan aangaan met Suehiro Maruo, dat zou dan een droom voor mij zijn. Ook Victoria Francés. Natuurlijk, ik zal (weer) tekenen. In feite ben ik bezig met het maken van tekenen voor de producten van ‘Pinku no mi’ (ピンクの実).

AVO Blog: Als je een concert kon houden in elke plaats over de gehele wereld, op elk podium en in elk stadium, welke zou je dan kiezen en waarom?
nao: Als er mensen zijn die onze muziek leuk vinden, mensen er geïnteresseerd in zijn, zou ik overal willen spelen. Als ik in een stadium kan spelen, dan zou ik graag het beste van de rock’n’roll shows willen doen, met behulp van een echt flashy podium zoals KISS. Ik verlang echt naar zo’n opzichtig optreden zoals dat.

AVO Blog: Wat weet je eigenlijk over Nederland en België? En als je ooit naar deze twee landen gaat, wat zou je daar willen doen?
nao: Als ik naar Nederland of België zou gaan, zou ik graag een sessie willen houden met lokale bands. Omdat we een vorm van communicatie kunnen gebruiken die de taalbarrière daadwerkelijk kan overstijgen. Ik ben meer geïnteresseerd in hoe de jonge mensen daar zich vermaken, dan in het rondkijken in de steden.

AVO Blog: Je bent altijd wel close met je fans. Je praat veel met hen op het internet. Bijvoorbeeld, je gebruikt een live-uitzending (op het internet) en zelfs tot een paar maanden geleden had je een eigen radioprogramma. Ik denk dat de fans van Kubihuri Dolls een grote familie is geworden. Wat betekenen ze voor jou?
nao: Toen ik geobsedeerd werd om een eigen rockband te starten, en nog voordat ik het in de gaten had, waren er al fans die ons steunen. Ik ben hen allemaal zeer dankbaar en ze zijn echt als een grote familie voor mij. Als ik in een liveshow speel, om de vrouwen te maken, doe ik soms alsof ik een slang ben die gericht is op zijn prooi.

AVO Blog: Als een punk band heeft Kubihuri Dolls veel zwaardere liedjes. In je laatste single, ‘Konrinzai’ (金輪罪), heb je je eerste ballad uitgebracht, ‘Kawaita ame’ (渇いた雨). Was dit een experiment? Als een muzikant, deed je dit als een uitdaging?
nao: De ballad was één van onze uitdagingen, het kwam uit -onverwachts- zonder oppositie. Het is echt leuk dat onze fans ervan genoten. Ik heb ook gehoord dat sommige mensen zeiden dat ‘Kawaita ame’ (渇いた雨) hun favoriete liedje is, dat ze de nieuwe mogelijkheden van de band voelen.

AVO Blog: Laat ons kort wat weten over je nieuwe single ‘Pinku no mi’ (ピンクの実)!
nao: Het verhaal is verbonden met de vorige release, ‘Konrinzai’ (金輪罪). Ik zou graag willen dat jullie het samen beluisteren, omdat we deze liedjes op dezelfde manier als de vorige hebben geschreven. En wat betreft de liedjes, ik zou graag willen dat jullie er naar luisteren!

AVO Blog: Enorm bedankt! Om het interview af te maken, wil je een bericht doorgeven naar de mensen uit Nederland en België?
nao: Ik hoop dat het aantal mensen die Kubihuri Dolls willen zien nog meer zal groeien. Als we willen, wij zijn er zeker van dat we naar jullie kunnen komen en jullie zullen ontmoeten. Ik zou graag Kubihuri Dolls willen verspreiden in heel Nederland en België.

Ik wil graag nao bedanken voor zijn tijd voor dit interview met AVO en mijn vertaler voor haar geweldige hulp! Beluister de preview van de aankomende single ‘Pinku no mi’ (ピンクの実) op Soundcloud. Kubihuri Dolls’ eerste single, ‘Konrinzai’ (金輪罪), werd dit jaar uitgebracht en kan gekocht worden via Tower Records online en via CDJapan. Vergeet niet de officiële homepage te bekijken, evenals officiële Facebook, officiële Twitter en je kan nao volgen op Twitter. For the English version of this interview, please click here.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?