10 dingen die je niet mag missen tijdens de Japan Expo 2015

Begin volgende maand is het weer tijd voor de 16de editie van Japan Expo in Parijs. Het evenement zal plaatsvinden van donderdag 2 juli tot zondag 5 juli. Zoals elk jaar zit de Expo vol met activiteiten, speciale gasten en nog veel meer dingen die je absoluut niet mag missen! Daarom nam ik voor AVO Blog de tijd om een top 10 lijstje te maken met dingen die je ècht niet mag missen.

Japan Expo Paris 2015

1. Videogames: Shigeru Miyamoto

Misschien zegt zijn naam je op het eerste gezicht niet zo veel, misschien ook wel, maar Shigeru Miyamoto is het brein achter de welbekende Mario! Hij wordt ook wel eens gezien als de meest belangrijke video game maker van de wereld. Ondertussen heeft meneer Miyamoto al meer dan 100 Nintendo games gemaakt waaronder de bekendere games als Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Pikmin, Wii Fit, Luigi’s Mansion en StarFax. In 2006 is Shigeru Miyamoto bekroond tot ‘Chevalier des Arts et des Lettres ‘, dit is een soort titel die men kan krijgen in wat er op wijst dat hij veel heeft betekent voor de game (art) wereld. Shigeru Miyamoto zal aanwezig zijn op vrijdag 3 juli voor een speciale masterclass. Dit zal plaatsvinden vanaf 13.30 uur op het Ichigô podium. Dit mag je niet missen als Nintendo fan of als game fan in het algemeen natuurlijk!

2. -IDEAL- Samurai show

Voor het eerst op de Japan Expo zal er een heuze samurai show te zien zijn. De show zal gegeven worden door Samurai groep -IDEAL-. De groep is gespecialiseerd in choreografische zwaard gevechten en vermengd dit met dans. De oprichtster van de groep, genaamd Koari Kawabuchi is zelf een actrice en is gespecialiseerd in motion capture met zwaarden. Ze heeft onder meer deelgenomen aan de opnames van een Final Fantasy game en bij de animatie film Albator, Space Pirate Captain Harlock.
De groep bestaat uit onder meer experts op het gebied van samurai zwaard vechtkunsten, normale martial arts vechtkunsten en professionele dansers. -IDEAL- zal optreden op het Sakura podium en op het Ichigô podium op donderdag 2 juli van 16.45 tot 17.15 uur, zaterdag 4 juli van 16.15 tot 16.45 uur en zondag 5 juli van 13.15 tot 13.45 uur. Een veelbelovende show vol spectakel.

3. Fashion: CREATORS TOKYO 5 x AI☆MADONNA

Hou je van Fashion? Dan mag je zeker de fashion show van CREATORS TOKYO 5 niet missen! CREATORS TOKYO is een team bestaande uit 5 verschillende mode ontwerpers die de cultuur van Tokyo naar voren willen brengen. Onder de ontwerpers zijn Aiko Miyamoto met haar merk kapuwa, Motonari Ono met zijn merk Monotari Ono, Eily and Jammy met hun met Neb aaran do by Neverland, Toshinori Yoneta en zijn merk Dress and Tights en Yukihiro Teshima met zhet merk Yukihero Prowrestling. De 5 ontwerpers besloten samen een team te vormen om zo de meest unieke, coole fashion te combineren en zo eigen, zeer unieke fashion te creeeren. Ook hebben ze al samengewerkt met verschillende Manga en Anime producties en verschillende artiesten.

Op de Japan expo zal CREATORS TOKYO een Fashion show houden op het grootste podium van de expo, namelijk het Ichigô podium. Hier zullen zij vergezeld worden door de live painting artist Ai☆Madonna die tijdens de Fashion show live een schilderij zal gaan maken op het podium. De Fashion show vindt plaats op zondag 5 juli van 12.45 tot 13.30 uur. Naast de Fashion show kan je CREATORS TOKYO ook nog opzoeken bij hun stand van CREATORS TOKYO. Lekker kunstzinnig en niet te missen voor de fashion liefhebber.

4. Cosplay Competities

Op elke conventie en Expo zijn ze niet te missen: Cosplay competities. Ook op de Japan Expo zijn ze van de partij en zijn er eigenlijk gewoon te veel competities om op te noemen. Zo heb je Rush Cosplay, Free Cosplay, Mime No Jutsu, Mortal Kosplay, Cosplay Show, 1,2,3 Cosplay, Cosplay Idol, 2015 WCS French selections, Vocaloid Cosplay en The Election of the Tales of Zestiria Ambassador.

Om nou toch iets van deze competities uit te lichten is The Election of the Tales of Zestiria Ambassador zeker wel interessant om naar toe te gaan. Bij deze Cosplay Competities is het de bedoeling dat de winnaar de Ambassadeur zal worden van de ECG Season 6. Hij of zij zal velen prijzen helpen waaronder financiele steun om een perfecte nieuwe cosplay te kunnen maken. De andere vier finalisten en de andere deelnamers zullen een Tales of Zestiria prijzenpakket winnen. Tales of Cosplay Contests worden ook gehouden in Spanje en Duitsland en zijn echt de wat grotere Cosplay competities waar men aan kan meedoen. Verwacht dan ook wanneer je hier gaat kijken dat je zeer professionele Cosplays zult zien.

Helaas zijn de inschrijvingen al gesloten maar natuurlijk kan je wel langs gaan op vrijdag 3 juli van 13.30  tot 15.00 uur op het Kitsune podium!

5. Reki Kawahara & abec – Sword Art Online panel

Sword Art Online, wie kent het niet? Deze anime en manga zijn ondertussen erg bekend geraakt en daarom krijgt men de kans om de auteur en illustrator te ontmoeten tijdens de Sword Art Online panel. Auteur Reki Kawahara en illustrator abec zullen aanwezig zijn tijdens een panel waar zij alle vragen van de fans zullen beantwoorden. Wat erg opmerkelijk zal zijn is dat tijdens de Japan Expo de tweede volume van de novel uit zal komen! Je kan de novel ontdekken exclusief bij de stand van Ofelbe. De Sword Art Online Panel zal gehouden worden op vrijdag 3 juli van 13.30 tot 14.30 uur in de Yuzu zaal.

6. Cosplayer Reika

Ondertussen kent iedereen de wereldberoemde Cosplayer Reika wel, ze was laatst nog op Anime 2015. Ook zij zal van de partij zijn tijdens deze Expo. Reika heeft al meer dan 500 Cosplays op haar naam staan en reist de gehele wereld over naar conventies en expo’s. Het is dan ook niet een grote verrassing dat zij een van de juryleden zal zijn tijdens de ECG Season 5 finale op zaterdag.

Mocht je deze geweldige Cosplayer in levende lijven willen ontmoeten dan kan dat op zaterdag 4 juli tijdens de ECG finale of op zondag 5 juli tijdens de cosplay workshop waar Reika zal uitleggen hoe je het beste pruiken kan onderhouden en kan bewerken, deze workshop zal plaatsvinden op de Kitsune podium vanaf 16.15 uur. Mocht je haar gewoon willen opzoeken dan kan dat ook bij haar eigen stand (5A – U 36), maak gezellig een praatje, ga op de foto of bekijk 1 van haar fotoboeken waar prachtige Cosplay foto’s in staan.

7. Manga: Ken Akamatsu

Ooit gehoord van de manga Love Hina? Deze manga die werd uitgegeven in 2001 werd ontzettend populair door de jaren heen. De auteur, Ken Akamatsu zal aanwezig zijn op de Expo. Op dit moment houdt hij zich bezig met zijn nieuwste verhaal UQ HOLDER! die wekelijks verschijnt in het bekende Weekly Shônen Magazine.

Tijdens de expo zal Ken Akamatsu op zaterdag 4 juli een signeersessie houden van 11.00 tot 12.00 uur in Sumire #2, op zondag 5 juli zal er een panel zijn waar men allerlei vragen kan stellen en er zal een meet en greet zijn met de auteur. Tijdens de panel zal hij ook een demonstratie houden van een live tekening die hij zal gaan maken voor het publiek. De panel wordt gehouden van 13.45 tot 15.15 uur in Yuzu. Later de dag is Akamatsu nog te vinden tijdens een signeersessie van 16.15 tot 17.15 uur in Sumire #2.

8.Eten: Washoku Area

Voor het eerst tijdens de Expo zal eten en drinken een geheel eigen gebied hebben! In dit gebied, genaamd de Washoku Area, kan men genieten van allerlei heerlijke Japanse gerechten en meedoen aan workshops waarvan je trek krijgt. Langzaamaan wordt de Japanse keuken steeds populairder in Europa en daarom zal er van alles te eten zijn. Van ramen tot sushi tot heerlijke snoepjes.

Ontmoet professionele koks, bekijk demonstraties en doe mee met workshops of ga gewoon lekker zitten en geniet van de sfeer. Er zullen verschillende workshops waar je aan kan mee doen, zoals de character bento workshop, waar je leert hoe je super schattig eten kan maken om mee te nemen! Of leer wat een Japanse familie dagelijks eet tijdens de workshop van Miyuki Jo die gespecialiseerd is in Family Cooking. Kortom, een deel wat je zeker niet mag missen, een geweldige plek voor de voedsel liefhebber. De Washoku Area zal alle dagen geopend zijn.

9.Traditionele muziek: Fuka Mariwo

Fan van traditionele Japanse muziek? Ga er dan is rustig voor zitten tijdens het prachtige optreden van Japanse muziek lerares Fuka Mariwo. Met haar ongelofelijk mooie, zuivere stem en haar professionele vaardigheden op de Shamisen drijf je bijna weg op een exotische wolk naar een droomwereld. Fuka Mariwo heeft onder meer ook haar werk gedubbed in verschillende anime an tv programma’s en is hierdoor vrij bekend geraakt.

Zin om te genieten van haar optreden? Kom dan langs tijdens haar show op het Sakura podium op donderdag 2 juli van 15.15 tot 15.45 uur of op zaterdag 4 juli van 13.30 tot 14.00 uur. Ook zal ze op zaterdag 4 juli als lid van WABI-SABI all stars een optreden geven op de Yuzu Stage vanaf 15.00 uur.

10. Win een reis naar Japan en ontmoet Mamoru Hosoda!

The Boy and the Beast
© 2015 Nippon TV – Studio Chizu – Gaumont

Jazeker, dat lees je goed! Je kunt een reis winnen voor 1 week naar Japan om meneer Mamoru Hosoda te ontmoeten in zijn studio’s. Mamoru Hosoda is onder meer bekend door de films he Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars en Wolf Children. Op dit moment is hij bezig met een nieuwe film, namelijk The Boy and the Beast, ookal is dit tot nu toe maar een tijdelijke titel voor de film. De film zal uitkomen op 13 januari 2016. Je kan al de eerste exclusieve beelden bekijken van de film op donderdag 2 juli om 14.00 uur bij het Yuzu podium.

Speciaal omdat er een nieuwe film uitkomt kan je meedoen met een loterij door je ticket te laten zien van de Expo bij binnenkomst van de Yuzu zaal. Als je je ticket laat zien doe je automatisch mee met de loterij en maak je kans op een reis naar Japan voor een week en kun je Mamoru Hosoda zelf ontmoeten!

Wat hierboven genoemd is, is slechts een minuscuul deel van wat er allemaal wel niet te beleven zal zijn tijdens de Japan Expo in Parijs. Het gehele programma is hier te vinden en daarbij hebben we morgen nog een artikel voor jullie met een lijstje van artiesten die jullie niet mogen missen. Er zijn nog steeds kaartjes te koop voor Japan Expo, deze zijn online te koop.

Het ziet er uit als een goed gevulde 4 dagen, wat zou jij niet willen missen op de Japan Expo in Parijs?

Bron: Japan Expo Paris

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?