10 artiesten die je niet mag missen op de Japan Expo 2015

Naast dat er op AVO Blog een top 10 online kwam over de dingen die je niet mag missen tijdens de 16de editie van Japan Expo in Parijs, konden we maar geen keuze maken welke artiest wij in deze top 10 moesten zetten. De reden? Er zullen zoveel artiesten aanwezig zijn – zoals elk jaar op Japan Expo – dat dit niet in een algemeen lijstje te stoppen is! Speciaal daarom heb ik voor AVO ook een top 10 van de artiesten gemaakt die je absoluut niet mag missen tijdens de komende Japan Expo in Parijs! Elke artiest is uniek, de één is solo, de ander komt met een band en weer een ander komt met een gehele groep. Ga er maar is goed voor zitten want hier is de top 10 artiesten die je niet mag missen!

>Japan Expo Paris 2015

1. BACK-ON

BACK-ON was pas geleden nog te zien op Anime 2015 in Den Haag (binnenkort een interview op AVO Blog!), maar staat ook alweer klaar om een knallend concert te geven tijdens de Expo in Parijs. Ondertussen heeft BACK-ON veel bekendheid opgedaan en zijn de heren erg bekend geworden doordat zij verschillende themaliedjes hebben gemaakt van anime zoals Eyeshield 21, Fairy Tail, Air Gear, verschillende Gundam series en zelfs nummers die gebruikt zijn in video games! De band, bestaande uit vier leden, heeft een alternatieve rock stijl gemixt met rap en een heerlijke beat. Nieuwsgierig geworden? BACK-ON is te zien op donderdag 2 juli van 15.45 uur tot 16.30 in de Karasu zaal en op zaterdag 4 juli is er een signeersessie om 10.15 uur tot 11.15 uur in de Sumire #3 zaal.

2. Bee Shuffle

Deze 5 jongens uit Harajuku zijn een idol groep met een wat meer alternatieve look. Bee Shuffle doet men misschien een beetje aan KPOP denken qua looks en dat kan ook wel kloppen! De groep bestaat namelijk uit 2 Japanse leden en 3 Koreaanse leden. De groep werd bekend nadat zij de talenten show Shuffle Audition wonnen. Shuffle Audition is een talentenshow in Korea en Japan die op zoek is naar nieuwe Idols, en dat is aardig gelukt. Bee Shuffle heeft ondertussen gedebuteerd bij Universal Music, stond in de top 5 Single Weekly Oricon Chart en heeft zelfs een debut gemaakt in een film genaamd Harajuku Denier (afgelopen 16 mei uitgekomen). Ditmaal veroverd Bee Shuffle de Japan Expo met hun zang, dans en charmes.

Benieuwd naar deze all boy band? Bee Shuffle zal op donderdag 2 juli om 14.45 tot 15.45 uur een photocall houden. Dit houdt in dat je met de groep op de foto kan. Let wel op! Je moet een signing ticket halen bij de signing desk en er zijn maar gelimiteerde tickets, op =op! Later de dag zal de groep optreden tijdens Japan in Motion met de andere artiesten Daiki ISE, Jaru Jaru en Pink Babies om 16.45 tot 17.30 uur in de Karasu zaal. Als laatst hebben zij op zaterdag 4 juli een signeer sessie van 11.15 tot 12.15 uur in de Sumire #4 zaal. Mis ze niet!

3. Kaoru Wada

De echte anime liefhebber mag deze geweldige componist niet missen! Kaoru Wada is een componist, music arranger, dirigent, orkest leider en pianist. Hij is door de jaren heen ontzettend bekend geworden voor zijn werk voor onder meer anime tracks en themes. In het westen werd Kaoru Wada vooral bekend door zijn werk voor de anime’s Samurai 7 en Inuyasha en games als Kingdom Hearts 1 en 2.

Met al meer dan 300 muziek stukken op zijn naam is hij wereldbekend geworden en zal hij ook te zien zijn op zaterdag 4 juli van 11.00 tot 11.45 uur (zaal niet bekend) tijdens een optreden. Mis deze welbekende componist van anime nummers niet!

4. Yasuharu Takanashi

Ook de heavy metal, rock artiest Yasuharu Takanashi zal een bezoek brengen aan de Japan Expo. Yasuharu is onder meer componist, arranger en bespeeld de keyboard. Hij heeft aan ontzettend veel bekendere anime series meegewerkt waaronder grote namen als Fairy Tail, Naruto, Hell Girl, Mononoke en Sailor Moon zeker niet aan ontbreken. Naast dat hij muziek heeft gecomponeert is hij ook de leider van de bekende hard rock en taiko band Yasuharu Takanashi & Yaiba.

Yasuharu Takanashi zal te zien zijn op de Japan Expo met zijn band Yasuharu Takanashi & Yaiba op vrijdag 3 juli, zaterdag 4 en zondag 5 juli, beiden shows zullen gehouden worden in de Karasu zaal en er is ook gelegenheid tot signeren. Op vrijdag 3 juli signeert de band van 13.30 tot 14.30 uur en treed op om 16.45 tot 16.30 uur. Op zaterdag 4 juli zal de signeersessie plaatsvinden van 14.45 tot 15.45 uur en de show op zondag 5 juli vindt plaats van 13.30 tot 14.15 uur.

5. VAMPS

En dan de Music Guest of Honor van dit jaar op de Japan Expo: de J-Rock band VAMPS! Met net een US Tour achter de rug en speciale gast te zijn tijdens de aankomende UK tour van Apocalyptica staat VAMPS klaar om de Japan Expo in Parijs op zijn kop te zetten. VAMPS bestaat uit 2 leden, zanger HYDE, die erg bekend staat met zijn andere band L’arc~en~Ciel, en K.A.Z., beter bekend van de band Oblivion Dust. Sinds 2008 geeft het duo ongelofelijk goede concerten en spelen ze als geen ander. De band speelt op allerlei evenementen, van grootse zalen tot jaarlijkse Halloween feesten, VAMPS is er bij. In 2013 kregen de twee een tour met maar liefst 49 shows op de planning en stonden ze op de 1ste plaats van de Oricon Weekly Blu-ray Chart met hun live DVD VAMPS LIVE 2012.

Hou je van Rock? Hou je van gek? Hou je van uit je dak gaan? Dan mag je deze ongelofelijk goede band niet missen! VAMPS zal op donderdag 2 juli van 11.45 uur tot 12.30 een panel houden in de Yuzu zaal. Later de dag zullen ze een signeersessie houden van 14.30 tot 15.30 in de Sumire #3 zaal. Vrijdag 3 Juli zal er opnieuw een signeersessie plaatsvinden van 14.45 tot 15.45 in de Sumire #2 zaal. Dan op zaterdag 4 juli zal VAMPS een ongelofelijke live show geven van 16.45 tot 17.45 in de Karasu zaal. Als laatst is de band nog te zien op zondag 5 juli tijdens een signeersessie van 15.45 tot 16.45 in de Sumire #3 zaal.

6. Pink Babies

Pink Babies is een toepasselijke naam voor deze dames, de meeste leden zijn namelijk pas rond de 15 jaar oud! De jonge idol band werd erg bekend in het thuisland doordat zij nummers coverden met zowel dans als zang van Ladys hits, een pop duo dat erg bekend was in de jaren 70 en 80. Oorspronkelijk was de groep een deel van Pan Pacific Project No. 1 van Tokura Shunichi. In 2014 bracht Pink Babies hun eerste single genaamd Wanted uit. De dans en zang van de groep geeft wel echt het jaren 80 sfeertje met zich mee en zit vol energie!

Wanneer je Pink Babies ziet krijg je bijna zelf zin om mee te gaan doen. Mis deze meiden daarom ook niet op donderdag 2 juli tijdens hun optreden tijdens de Japan in Motion Special Live, waar ze zullen optreden met andere artiesten als Bee Shuffle, Daiki Ise en Jaru Jaru. De show vindt plaats om 16.45 tot 17.30 uur in de Karasu zaal. Op vrijdag 3 juli is er een signeer sessie van 15.00 tot 16.00 uur in de Sumire #1 zaal. Mis de groep ook niet tijdens NEO JAPONISM~NOLIFE x ESPRIT JAPON x Japan in Motion op zaterdag 4 juli om 13.45 tot 15.00 uur in de Yuzu zaal. als laatst zal er op zondag 5 juli een photocall zijn van 16.15 tot 17.15 uur in de photocall zaal.

7. Hiroshi Motofuji

Op 10-jarige leeftijd begon hij al en ondertussen is hij uitgegroeid tot een meester van de taiko drums. Ontmoet Hiroshi Motofuji op de Japan Expo! Vanaf zijn 10e ging hij bij een lokale taiko groep en speelde hij op velen festival door heel Japan. In 1992 ontving Hiroshi een prijs en kreeg hij de titel Master of Taiko by Oedo Sukeroku Daiko. Hiroshi vormde ook de rock band Musashi. Musashi is de eerste Japanse rock band die ook traditionele instrumenten gebruikten. Tevens is hij lid van de band Yasuharu Takanashi & Yaiba die ook zal optreden tijdens deze expo. In 2007 deed hij een tour door de UK en Duitsland en gaf hij meerdere taiko drum workshops. Hij is erg bekend om het feit dat hij als een van de eerste Taiko drummers erg bekend werd buiten Japan. Nu ook zal deze geweldige Taiko speler te zien zijn in Frankrijk, mis hem niet! Hiroshi Motofuji zal te zien zijn tijdens alle evenementen van Yasuharu Takanashi & Yaiba die eerder in dit artikel genoemd zijn.

8. Haruna Ai

Als zangeres, actrice en TV host is Haruna Ai niet te missen tijdens de Expo! Al vanaf jonge leeftijd droomde Haruna Ai er van om een idol te worden. Op jonge leeftijd deed ze mensen al verbazen wanneer ze mee deed aan karaoke en mime wedstrijden. Na een tijdje voelde Haruna Ai zich als een vrouw opgesloten in een mannenlichaam, hier had ze wat moeilijkheden mee. Rond haar 15de besloot ze naar Tokyo te verhuizen en kwam ze in de show business. Natuurlijk ging dit niet zo makkelijk als gepland, maar langzaamaan kwam ze terecht bij de TV show Arabikidan, waar ze de zangeres Aya Mastuura nadoet. Dit gaf haar onmiddellijk succes en zo werd ze in een klap beroemd. Na heel wat singles te hebben uitgegeven, meerdere TV shows te hebben gehost en uitgegroeid te zijn tot een ware ster is Ai Haruna niet te missen tijdens de expo in Parijs.

Je kunt Haruna Ai ontmoeten op donderdag 2 juli van 14.15 tot 14.30 uur samen met de idol groep Orange Port in de Karasu zaal. Op zondag 5 juli is ze te zien van 16.30 tot 17.30 uur in de Karasu zaal waar ze zal optreden met artiesten als Baseball☆GirlsChaw Chaw, Rio Hiiragi, Michinoku Sendai ORI ☆ Himetai en ORANGE PORT.

ai haruna
© All rights reserved

9. Neko Light Orchestra

Dit jaar zal het Neko Light Orchestra de Expo verrassen met een optreden in het thema van Studio Ghibli. Ook zullen ze een speciale gast met zich meenemen, namelijk Azumi Inoue, de originele zangeres van My Neighbor Totoro! Het Neko Light Orchestra is een melodic rock band en zijn gespecialiseert in soundtracks van films en anime. Tijdens hun eerste optreden op Japan Expo 2013 zijn ze blijven groeien en zijn conventies afgereis in onder andere Frankrijk, Zwitserland, Belgie en natuurlijk Japan! Eerder dit jaar heeft de band opgetreden tijdens het Haneda International Anime Music Festival. Het Neko Light Orchestra maakt vaak tribute specials, zo zijn er al tributes voor Joe Hisaishi, Hayao Miyazaki, Lord of the Rings en Studio Ghibli. Mis deze geweldige groep niet tijdens hun aanwezigheid op de Expo.

Het Neko Light Orchestra zal te zien zijn op donderdag 2 juli van 13.00 uur tot 14.00 uur in de Karasu zaal, later de dag zullen ze een signeer sessie houden in de Sumire #1 van 16.15 tot 17.15 uur.

10. YOSHIKI

yoshiki
© JAPAN MUSIC AGENCY

En als laatst op de lijst staat Yoshiki, beter bekend de wereldberoemde band X JAPAN. Yoshiki werd aangekondigd op de Expo als Special Guest Appearance en zal aanwezig zijn op zaterdag 4 juli vanaf 14.15 uur tijdens de ECG Finale. Yoshiki zal waarschijnlijk geen optreden geven, maar toch mogen de echte fans van Yoshiki (en X JAPAN) zijn aanwezigheid niet missen. Hij zal namelijk exclusief nieuws brengen en dit aankondigen tijdens de Expo. Yoshiki werd bekend door de oprichting van de hard rock band X JAPAN die ontstond in de jaren 80. Inmiddels zo’n 30 jaar later is de band nog steeds immens populair. X JAPAN kreeg het voor elkaar om de Tokyo Dome, met 55.000 plaatsen maar liefst 18 maal uit te verkopen. Een tijd geleden gaf de band nog een optreden op het Madison Square Garden in New York. Wil je Yoshiki niet missen? Wees er dan bij op zaterdag 4 juli vanaf 14.15 uur tijdens de ECG Finale.

Een goed gevulde lijst met super veel toffe artiesten. Van J-Pop tot traditioneel tot Rock, er is van alles te horen en zien tijdens de Expo in Parijs en de variatie is enorm. Elke artiest heeft zo zijn eigen specialiteit en daarom is het ook super dat ze met zijn allen aanwezig zullen zijn. Benieuwd naar alle artiesten? Klik dan hier. Er zijn nog steeds kaartjes te koop voor Japan Expo, deze zijn online te koop.

Bron: Japan Expo Paris

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?