Duo-tentoonstelling Masako Higashi en Anne Leegstra in Potterie-Galerie ‘Het Oude Dorp’

Vanaf zondag 28 juni zal er een duo-tentoonstelling zijn van Masako Higashi met Anne Leegstra in Potterie-Galerie ‘Het Oude Dorp’ in Amstelveen. Het is de tweede keer dat Masako Higashi samen met Anne Leegstra een tentoonstelling heeft.

Masako Higashi en Anne Leegstra hebben voor deze expositie een abstracte combinatie van ikebana en schilderijen gemaakt. Hierbij zijn naast de traditionele, soms ook minder voor de hand liggende materialen gebruikt. Ikebana is een traditionele Japanse kunstvorm die gebruik maakt van natuurlijke materialen zoals sierlijke takken en bloemen. Abstracte schilderkunst is bijzonder geschikt om met ikebana een kunstcombinatie te vormen.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 12 juli. Potterie-Galerie ‘Het Oude Dorp’ is te vinden aan Dorpsstraat 29. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingsdag, dat is op zondag 28 juni, zijn er vanaf 13.00 uur demonstraties van ikebana door Masako Higashi en abstract schilderen door Anne Leegstra.

Bron: HanaKunst

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?