10 dingen die je niet mag missen op HYPER JAPAN 2015

HYPER JAPAN 2015Het is weer tijd voor een ’10 dingen’ artikelen, dit keer licht ik HYPER JAPAN Festival uit, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli in de O2 in Londen. Omdat HYPER JAPAN haast wel vergelijkbaar is met Japan Expo wat betreft de grootte qua activiteiten en gasten, heb ik besloten de muzikale artiesten apart te doen, in dit artikel zul je alleen de 10 dingen, ook wel activiteiten, zien die niet met muziek te maken heeft.

1. HYPER J-Style Collection 2015

Sinds het eerste evenement heeft HYPER JAPAN altijd een plek gehad voor de liefhebbers van Japanse mode en tijdens de zomereditie van HYPER JAPAN zal er geen uitzondering gemaakt worden. HYPER JAPAN heeft dit onderdeel HYPER Kawaii genoemd. Één van de activiteiten van HYPER Kawaii is een modeshow waarbij de 2015 editie van HYPER J-Style Collection wordt laten zien; denk maar aan Fairy-kei, Aomoji-kei, Mori, Gyaru, Aristocrat, Punk, Visual kei, Kimono en natuurlijk de Lolita stijl. Er zijn shows op zaterdag ochtend en zondag.

2. Replica Collossal Titan Attack on Titan aanwezig

Op HYPER JAPAN is er een speciale Game & Anime Park waarbij gaming, anime en manga en cosplay samenkomen. Één van de leukigheden zal het ‘bezoek’ zijn van een replica van een Collossal Titan van de anime Attack on Titan (Shingeki no Kyojin). De fans van AOT zullen weten dat een Collossal Titan 60 meter lang is, dus het zal niet direct gaan om de titan in geheel. Het zal gaan om alleen het hoofd en ik denk zelf dat dat voldoende mogelijkheden geeft voor de fans en de AOT cosplayers om daar leuke geschikte foto’s bij te maken!

3. Trio van “J-Bars”

Voor het eerst zal er op HYPER JAPAN een nieuw trio van “J-Bars” te vinden zijn. Deze bars zullen een divers aantal frisdranken, authentieke yuzu sake en natuurlijk Japanse bier aanbieden. En natuurlijk zullen er ook hapjes te verkrijgen zijn. Er zullen diverse drankjes te koop zijn die niet overal te verkrijgen zijn in Europa, dus een mooie kans om het uit te proberen!

Tofu Cute x HYPER JAPAN Candy Festival

4. Tofu Cute x HYPER JAPAN Candy Festival

Voor de snoepers onder ons is dit hemel op aarde: Tofu Cute x HYPER JAPAN Candy Festival! Ooit nieuwsgierig geweest naar die gekke snoepjes, maar bang om een geheel pakket te kopen, omdat het misschien niet lekker kan zijn? Tijdens het festival kan je diverse lekkere snoep uitproberen in klein formaat! Tofukens, speciale tokens, zijn te koop die je kunt omruilen voor een eigen selectie aan lekkere snoepjes om lekker te proeven en misschien jou over te halen om het in groot formaat te kopen!

5. Maak een Hello Kitty Bento met Kinu Yukawa

Kinu Yukawa is overal ter wereld wel geweest, heeft de kunst van de Japanse koken geleerd door master chefs in Kyoto en Tokyo en is nu een Food Creative & Cooking instructrice. Zij zal demonstraties geven waarbij ze laat zien hoe je een Hello Kitty bento maakt. En mocht je geluk hebben, dan mag je op het podium komen en samen met Kinu je eigen kyaraben (karakter bento) maken! Elke dag is ze te zien op de Festival stage.

6. HYPER Fringe Market

De HYPER Fringe Market is weer terug van weggeweest en biedt een grote selectie aan van curiosa uit Japan, waaronder niche-activiteiten, op maat gemaakte parafernalia en opkomend talent. Als je een fan bent van handgemaakte producten geinspireerd op het traditionele Japan, unieke modeaccesoires of live-optredens met een intieme sfeer, dan moet je dit zeker niet overslaan!

Kimono op HYPER JAPAN

7. Traditionele kleding

De kimono is misschien wel het meest bekende item van de Japanse traditionele kleding. In HYPER JAPAN’s Culture Area kunnen fans van de authentieke, traditionele stijl diverse vintage kimono en accessoires in hun handen krijgen, maar ook diegene die oude mode willen opfleuren met een twist ook zullen genoeg vinden in deze ruimte om aan hun trekken te komen.

8. Lezingen over Japanse anime

Tijdens HYPER JAPAN is het mogelijk om lezingen bij te wonen met Tamae Hironaka en haar team, een collectie van pro’s uit de anime industrie. Deze mensen hebben diverse ervaringen van werken met grote namen als Studio Ghibli en series als Inuyasha, Detective Conan en D.Gray-Man. Om een paar te noemen. Er zullen drie diverse stage evenementen plaatsvinden tijdens HYPER JAPAN waarover gesproken wordt over Japanse anime, diverse signeersessies en meer!

9. ITK presenteert de laatste versie van de Handroid

Het Japanse bedrijf ITK komt weer naar HYPER JAPAN en zal de bezoekers verbazen met hun baanbrekende uitvinding, de Handroid, waarvan men hoopt dat deze uitvinden het dagelijks leven van velen zal verbeteren in de toekomst. ITK zal hun nieuwste versie van de Handroid laten zien, een op afstand bestuurbare robot met vijf beweegbare vingers.

De laatste versie van de Handroid wordt elke dag op de Festival stage laten zien en uitgetest. Een unieke kans.

10. Seminar Takamasa Sakurai, pionier van kawaii culturele uitwisseling

Takamasa Sakurai, een vooraanstaand expert van Japanse anime, mode en muziek als methode van culturele uitwisseling, geeft een speciale presentatie over het globale succes van Japanse idols. Takamasa is een content media producer, schrijver, onderzoeksprofessor bij Digital Hollywood University, evenals bureau directeur bij de International Otaku Expo Association (IOEA) en voert tegenwoordig culturele uitwisselingsactiviteiten in meer dan 140 steden in 25 landen over de gehele wereld. Hij was werkzaam bij verschillende comités van deskundigen voor het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en is de producent en mede-oprichter van hun beroemde “Kawaii ambassadeur”project dat in 2009 werd gelanceerd. De juiste persoon die ons alles kan vertellen over idols en kawaii. Bezoekers aan deze seminar zullen video’s zien van Japanse idols en exlusieve beelden zien. Een must-see voor de liefhebbers van idols!

Er is natuurlijk veel meer te doen op HYPER JAPAN, ook qua muziek. Hou AVO Blog in de gaten voor de 10 artiesten die je niet mag missen als jij naar HYPER JAPAN 2015 gaat! Kaartjes voor het evenement zijn nog steeds online verkrijgbaar!

Bron: HYPER JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?