Nieuw album, documentaire en optreden van X JAPAN in 2016

X JAPAN is vrijwel een van de meest bekende bands uit Japan en het is alweer zo’n 20 jaar geleden dat de band een album heeft gereleased. Maar aan het lange wachten komt een einde! De band kondigde aan dat zij volgend jaar in het SSE Wembley Arena in Londen zullen optreden, maar ook een nieuw album en documentaire zullen uitbrengen.

Wembley_Announcement_Banner2015

Op dit moment hebben het nieuwe album en de documentaire nog geen naam, maar beide zullen uitgebracht worden op 11 en 12 maart 2016. De documentaire bevat beeldmateriaal over de carriere van X JAPAN en hoe zij langzaam naar de top toe klommen. Ook zal de documentaire exclusieve beelden bevatten van het optreden op het Madison Square die in 2014 plaatsvond, maar ook van het project wat hun tegenwoordig bezig houdt. De wereldpremière van de documentaire zal te zien zijn op een groot scherm tijdens het optreden op 12 maart 2016 in London. Het optreden van 12 maart wordt ook wel #XDAY genoemd.

Over het nieuwe album is tot nu toe vrij weinig bekend. Wel is bekend, naast dat het uit zal komen op 11 maart, dat het het 6e studio album is van X JAPAN. Het gaat ook om het eerste album die uit gaat komen in 20 jaar! In juni doken er al beelden op op Yoshiki’s Facebook dat hij samen met Toshi bezig was met opnames.

X JAPAN’s drummer Yoshiki en zanger Toshi zullen op 11 juli aanwezig zijn op het HYPER JAPAN Festival in Londen waar zij een teaser van de documentaire zullen laten zien. Ook zullen ze een speciaal akoestisch optreden geven om 15.30 uur bij The O2 op het festival.

Tickets voor #XDAY op 12 maart 2016 zijn nu al te verkrijgen in de voorverkoop. Een ticket voor het concert in de SSE Wembley Arena kost £29.50 inclusief extra kosten. Het zal een onvergetelijke dag worden en hoe Yoshiki het aankondigde aan de buitenwereld: Are you ready to get X-ed?

Bron: Team Rock, Stereo Board, Loudwire

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?