Anime Review: Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon?

This post is also available in: English

Deze anime speelt zich af in een wereld dat veel weg heeft van een RPG wereld, je hebt advonturiers en een dungeon met verschillende verdiepingen en monsters. Voor de mensen die nu al meteen een vergelijking maken met anime als Sword Art Online, Log Horizon of de .hack series moeten echter één ding goed begrijpen. In tegenstelling tot de eerder genoemde anime speelt dit verhaal zich niet af in een spel. De wereld die geschetst word is echt en de karakters zijn hierin geboren en opgegroeid.

Bell Cranel en Hestia
Bell Cranel en Hestia

Het verhaal is vrij simpel uit te leggen. Bell Cranel, de hoofdrol speler, wil graag sterker worden. Hij droomt ervan om ooit een held te worden. Daarnaast wil hij dichterbij een vrouwelijke avonturier komen welke hem heeft eens gered in de dungeon. Nou moet ik zeggen dat de anime één grote overeenkomst heeft met Sword Art Online waar je niet omheen kan en dan heb ik het niet eens over de RPG elementen. Bijna elke vrouw die Bell treft lijkt vrijwel meteen voor hem te vallen net als bij Kirito het geval lijkt te zijn. In tegenstelling tot Kirito uit Sword Art Online heeft Bell echter vrijwel geen zelfvertrouwen en vind hij zichzelf nooit echt bijzonder. Deze onzekerheid bij Bell maakt het makkelijker om een band met hem te creëren als kijker. Het verhaal word nergens te ingewikkeld en verloopt vrij soepel. Hier en daar worden er wat hints gegeven dat er meer gaande is dan je in eerste instantie denkt. Deze mysterie dat ze erin houden zorgt voor de meeste spanning bij de anime.

De karakters zelf zijn helaas vrij typisch en blijven vrij constant en veranderen nooit erg veel. Bell Cranel is een niet al te slimme avonturier en daarbij te aardig en goed van vertrouwen. Deze eigenschappen zorgen er al snel voor dat hij in de problemen terecht komt. Hij heeft daarbij geen idee hoe hij zich moet gedragen rond vrouwen. Dit ongemak bij vrouwen gekoppeld aan het feit dat vrijwel geen enkele vrouw hem lijkt te kunnen weerstaan moet dan ook voor de meeste humor zorgen. De support karakters krijgen elk wel wat achtergrondverhalen mee maar ze worden geen van allen erg ver uitgediept.

In het geheel is “Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon?” niet perfect. Het voornaamste probleem vond ik de karakters zelf. Deze waren mij te plat, iets meer diepgang had ik hierbij niet erg gevonden. Wat ik wel kon waarderen was een gezonde mix van humor en spanning. De humor voelde niet misplaatst bij de anime zelf. In het geheel is het een vermakelijke anime om tussendoor te kijken. Mensen die overwegen deze te kijken moeten wel beseffen dat het momenteel een open einde heeft. Het is daarbij vooralsnog niet bekend of er een seizoen twee gaat komen of niet.

Studio: J.C.Staff
Start Uitzending: 4 april 2015
Aantal Afleveringen: 13

Rating: 63/100

Cypher

Moderator op het forum van het anime en manga subforum. Interesses liggen in Japanse cultuur, mythologie. Maar ook in zowel technologie en psychologie. Ben ook te vinden op Twitter @0_Cypher.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?