Tsukuba Saxophone Quartet & Friends optreden in Brussel

150716_saxOp donderdagavond 16 juli zal het Japan informatie en cultureel centrum in de ambassade van Japan in Brussel gevuld worden met verschillende saxofonisten die prachtige stukken muziek zullen spelen.

De Tsukuba Saxophone Quartet, ook wel TsukubaSQ genoemd, is een saxofonisten groep uit Japan. De groep speelt een grote variatie aan muziekstijlen. Van Klassiek tot Pop tot Jazz, niks is hen te veel. TsukubuSQ bestaat uit vijf leden: Chisa Nakamura (Soprano saxofoon), Shiho Kajita en Taishi Ogura (Alt saxofoon), Hajime Kuribayashi (Tenor saxofoon) en Nozomi Hashimoto (Bariton saxofoon). Sinds hun bestaan hebben ze al meerdere verschillende prijzen gewonnen in Japan. Vanaf 2008 begon de groep ook samen te werken met verschillende artiesten, arrangers en componisten waaronder Yasuhide Ito, David Maslanka, Koji Ueno en velen meer. Al eerder zijn de saxofonisten in de ambasade van Japan in Brussel geweest, in 2012 gaven ze hier namelijk ook al eens een optreden.

Op aanstaande donderdag 16 juli zal TsukubaSQ optreden in het Japan informatie en cultureel centrum in de ambassade van Japan in Brussel. Hier zullen ze samen spelen met de pianist Yutaka Oya, maar ook zullen er verschillende andere muzikanten optreden deze avond.

Het optreden zal starten om 19.00 uur maar de deuren zullen al om 18.30 uur open gaan. Entree is gratis maar je zult wel moeten reserveren, dit kan door te mailen naar pj.og1508626671.afom1508626671.xb@o1508626671fni1508626671. De locatie bevindt zicht op de Rue van Maerlant in Brussel in België.

bron: Japanse Ambassade in België 

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?