Dubbelexpositie: De atoombom en de mensheid en Tekenen van hoop

Vanaf vrijdag 17 juli zal er in Kulturhus Beek twee exposities te zien zijn, die in het tegenstaan van de atoombommen die vielen op Hiroshima en Nagasaki. De Werkgroep Vredesinitiatieven Groesbeek staat stil bij deze gebeurtenissen met de dubbelexpositie ‘De atoombom en de mensheid’ en ‘Tekenen van hoop’.

Op 6 augustus 1945 viel de atoombom op Hiroshima in Japan, drie dagen later viel een atoombom op Nagasaki. Honderdduizenden burgers verloren direct of in latere jaren het leven.

kulturhusbeekDe tentoonstelling ‘De atoombom en de mensheid’ behoord tot de collectie van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Delft en wil vooral een waarschuwing zijn. Met indringende beelden worden de gevolgen van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki getoond.

De Werkgroep Vredesinitiatieven wil na 70 jaar behalve waarschuwen ook gedenken en vooral ook tekenen van hoop laten zien. Daartoe heeft de vredeswerkgroep zelf de kleine interactieve tentoonstelling ‘Tekenen van hoop’ samengesteld.

De exposities zijn gratis te bekijken tijdens de reguliere openingstijden van het Kulturhus, dat is maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 01.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. Kulturhus Beek is te vinden aan Roerdompstraat 6 in Beek-Ubbergen. Beide exposities zullen te zien zijn tot en met zaterdag 15 augustus.

Bron: Kulturhus Beek via Ambassade van Japan in Nederland

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?