Allereerste Internationale Harajuku Fashion Walk in Utrecht

Na komend weekend is een speciaal weekend voor de liefhebbers van Harajuku en Japan Fashion. Op zaterdag 25 en zondag 26 juli is namelijk de allereerste Internationale Harajuku Fashion Walk georganiseerd over de gehele wereld. En Nederland doet natuurlijk mee!

In een video op YouTube is te zien hoe verschillende fashion lovers uit Japan een bericht de wereld in sturen om mee te doen met het evenement.

Er wordt uitgelegd dat velen landen in dit weekend een Fashion Walk zullen gaan houden om zo de Japanse fashion te verspreiden. Verschillende landen krijgen een klein berichtje in de video. Ook wordt er verteld dat men een eigen evenement kan oprichten via Facebook in zijn of haar eigen land en de link van het evenement in de comments van de video moest plaatsen. Zo gezegd en zo gedaan werd er ook een Nederlands Facebook evenement aangemaakt.

De Nederlandse Harajuku Fashion Walk zal gehouden worden op zondag 26 juli in Utrecht. Het is de bedoeling dat men in zijn of haar mooiste Japanse Fashion komt om vervolgens door Utrecht heen te gaan. Er was eerst twijfel of de Fashion Walk wel door mocht gaan in Utrecht, maar nadat bleek dat er geen vergunning nodig was kan het gewoon door gaan. Er zal een bepaalde route worden gelopen door de stad.

Mocht je zelf mee willen doen dan kan dat natuurlijk! De verzamelplek is op Utrecht Centraal in de grote hal, tussen de sporen 8/9 en 11/12. Men verzamelt hier om 13.00 uur en gaat uiterlijk om 13.30 beginnen met lopen, dus wees er op tijd bij.

Bron: Facebook evenement & Youtube Video

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?