Shinto en Wabi-Sabi lezingen bij Stichting DRUK in Utrecht

Wie zich met Japan bezig houdt heeft vast wel eens gehoord van Shinto en misschien ook van Wabi-Sabi. Mocht je nou altijd al nieuwsgierig zijn geweest over deze onderwerpen maar kon je nooit een goed antwoord vinden op je vragen? Dan is het nu de kans om een unieke lezing bij te wonen over Shinto en Wabi-Sabi in Utrecht.

stichtingdruk_japanlezing20Stichting DRUK in Utrecht organiseert samen met Ikimon, een ervaren Japanse taal- en cultuur specialist op zaterdag 5 september een middag met twee lezingen over Shinto en Wabi-Sabi. Men zal ontvangen worden met koffie of thee waarna de eerste lezing zal beginnen.

Het Shintoïsme of ook wel Shinto genoemd is de oorspronkelijke religie van Japan en betekend letterlijk ‘De weg der goden’. In het geloof worden natuurgeesten, ook wel beter bekend als Kami, aanbeden door de Shintoïsten. Shintoïsten geloven dat sommige Kami maar bij een bepaalde plek horen, terwijl andere op allerlei plaatsen verschijnen. Het Shintoïsme staat ontzettend sterk verbonden met de natuur en velen dingen van de geschiedenis van het Shintoïsme zijn nu nog steeds zichtbaar in Japan.

Misschien heb je ook wel is gehoord van Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een eeuwenoude Japanse filosofie van de levenskunst. Wabi staat voor eenvoud, onbevangenheid en rust en Sabi staat voor acceptatie dat niets hetzelfde blijft en alles om je heen altijf zal veranderen en uit eindelijk zijn einde vind. Wabi-Sabi gaat over het waarderen en het leven in het nu. Veel mensen vinden hun rust met Wabi-Sabi en leren meer met de tijd omgaan en met zichzelf.

Op zaterdag 5 september is men welkom vanaf 14.30 uur en zal men ontvangen worden met koffie of thee. Hierna zal de eerste lezing, de Shinto lezing, beginnen om 15.00 uur in de presentatieruimte van DRUK. Een uur later, om 16.00 uur zal de Wabi-Sabi lezing van start gaan in dezelfde ruimte en om 17.00 uur eindigen. Een kaartje kost je € 22,50 inclusief BTW. DRUK is te vinden op de Westerkade 30 in Utrecht. Mocht je je willen aanmelden doe dat dan via ln.te1508332316nalp@1508332316nomik1508332316i1508332316 of bel naar 0651821988.

bronnen: Stichting DRUK Utrecht, wikipedia

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?