Hiroshima Mon Amour tijdelijk weer in de bioscoop

De digitaal gerestaureerde versie van Hiroshima Mon Amour is vanaf 6 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien. De vertoning is naar aanleiding van de herdenking van de atoomaanval van Hiroshima, 6 augustus 1945, precies 70 jaar geleden.

Hiroshima Mon Amour

De film uit 1959 was het debuut van de Franse regisseur Alain Resnais. In de film is de onmogelijke liefde tussen een Franse actrice en een Japanse architect te zien tegen de achtergrond van Hiroshima.

De actrice en de architect delen een traumatisch oorlogsverleden: de vrouw had tijdens de oorlog een verhouding met een Duitse soldaat en werd als landverraadster opgepakt; de jonge architect heeft de verschrikkingen van de atoombom gezien.

De film is voor een gelimiteerde tijd te bekijken in de Nederlandse bioscopen. De film is onder andere op 6 augustus te zien in EYE Amsterdam. De landelijke programmering is te vinden op deze pagina.

Bron: EYE Amsterdam via CAMERA JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?