Eerste filmtitels bekend voor CAMERA JAPAN 2015

camerajapanCAMERA JAPAN heeft de eerste titels voor de 2015-editie van het filmfestival bekend gemaakt. Het gaat om Journey to the Shore van Kiyoshi Kurozawa en Our Little Sister van Hirokazu Koreeda. De 2015-editie van CAMERA JAPAN is de tiende editie van het festival!

Interessant om te weten: Journey to the Shore draait vanaf 1 oktober in de bioscoop en Our Little Sister is vanaf december 2015 te zien in de bioscoop, beide via Lumière.

CAMERA JAPAN heeft momenteel de volgende data vaststaan voor de 2015-editie: donderdag 24 tot en met zondag 27 september is CAMERA JAPAN op de vaste plek LantarenVenster in Rotterdam. Van vrijdag 2 oktober tot en met zondag 4 oktober is CAMERA JAPAN in Kriterion in Amsterdam.

Op donderdag 24 wordt de tiende editie geopend met een multimedia-dansperformance van MERGE. Danser Kenzo Kusuda leidt de kijker door een visuele wereld van projecties, animaties en geluid. Zijn lichaam en schaduw smelten samen met het geprojecteerde beeld. Er ontstaat een zinnenprikkelende stroom van beelden, van abstract tot figuratief, binnen- en buitenwereld, passiviteit en controle, het organische en het rationele. De voorstelling werd augustus 2014 uitgevoerd op een buitenlocatie in Delfshaven, Rotterdam. Voor CAMERA JAPAN maken choreografe Sato Endo, videomaker Nicola Unger en danser Kenzo Kusuda een nieuwe en aangepaste versie voor in de theaterzaal.

Wanneer er meer bekend is over het festival, zal er een update plaatsvinden op AVO Blog!

Bron: CAMERA JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?