Origami-pot die meegroeit met je plant

Er bestaan al potten die meegroeien met de plant, maar deze moesten vrijwel altijd met de hand verder worden vergroot. Maar de identieke tweeling Bike en Begum Askayan van Studio Askayan kwamen op het idee om Growth the maken. De plantenpot die uit zichzelf meegroeit met de plant!

growth-ayaskan

Het mechanisme van Growth doet men denken aan origami, omdat de pot zich namelijk uitvouwt tot een grotere pot. De wand is dubbeldik en gemaakt van polypropeen, een thermoplastisch polymeer. Een mix met daarin dit materiaal zit ook vast op de bodem van de pot en zorgt ervoor dat water goed wordt opgenomen door de plant.

Voordat de tweeling tot het uiteindelijke design was gekomen van Growth hadden ze velen verschillende designs uitgeprobeerd. Toen ze eenmaal tot hun uiteindelijke ontwerp waren gekomen moesten ze nog exact uitvinden hoe ze de pot mooi konden laten uitvouwen.

Het groeien van een plant van een klein zaadje tot het uiteindelijke resultaat is een bijzonder proces en dat wil Studio Askayan ook laten zien doormiddel van Growth. De pot zal uit zichzelf groeien doordat de wortels van de plant de pot verder open zullen duwen zonder hulp.

Wie Growth zelf zou willen hebben moet nog even geduld hebben. Growth is nog niet in de productie, maar de tweeling doet er alles aan om deze bijzondere origami pot op de markt te krijgen! Je kunt je aanmelden voor de mailinglist om op de hoogte te blijven.

Bron: Fast Co.Design, Bored Panda via Bright

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?