Limited Edition ramen ijs in het Cup Noodles Museum in Yokohama

cupnoodles museumIedereen kent de bekende instant noodles, je hebt ze vast wel eens een keer op. Nissin Cup Noodles is daaronder de meest bekende met hun cup noodles. Speciaal om te vieren dat er meer als 4 miljoen bezoekers naar het Nissin Cup Noodles Museum zijn geweest brengt het bedrijf wel iets heel bijzonders uit, namelijk ijs met ramen smaak.

De veelgegeten instant noodles werden in 1958 uitgevonden door Momofuko Ando, de oprichter van het Japanse voedselbedrijf Nissin. Nissin was hiermee het allereerste bedrijf dat instant noodles op de markt bracht in 1970 en al snel volgde concurerende bedrijven Nissin met dit makkelijke, goedkope en snel te bereiden eten. Door de jaren heen kwamen er steeds meer nieuwe smaken uit voor de instant noodles en groeide Nissin uit tot een groot succes.

Uiteindelijk werd er zelfs een Cup Noodles Museum geopend in Yokohama. Het museum bevat allerlei informatie over het onstaan van de instant noodles, over Momofuku Ando en meer. Wat het museum erg interessant maakt voor haar bezoekers is dat het erg interactief is. Je kan er namelijk dingen zien, voelen, ruiken en natuurlijk proeven! Zo is er het Momofuku theater, een recreatie van de werkschuur van Momofuko, de Chicken Ramen Factory en nog veel meer. Juist omdat het museum zoveel te bieden heeft werd het ook ontzettend vaak bezocht.

ramenijs_nissin

Toen eenmaal de 4 miljoenste bezoeker was gehaald besloot Nissin om een limited edition Cup Noodle ijssoort uit te brengen. Zo kan je nu in de NOODLES BAZAAR World Noodles Road in het museum het bijzondere ijs verkrijgen. Er zijn twee smaken uitgebracht, namelijk sojasaus smaak en curry smaak. De gasten kunnen hun ijs ook nog voorzien van toppings op hun ijs, de toppings zullen net als bij normale ramen bestaan uit dingen als garnaal, ui, ei, daisuminchi, stukjes vlees, wortel en aardappel. Mocht je het ijs willen uitproberen dan kan dat alleen in Japan zelf in het museum. De ijsjes kosten per stuk zo’n ¥300 (ongeveer €2,50) en zullen een limited edition versie zijn. Voor de echte waaghals zeker het proeven waard.

Bron: Cup Noodles Museum, Daily Mail, Mental Floss via Anime News Network

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?