CinemAsia en CAMERA JAPAN Quarterly Screening: Chasuke’s Journey

CinemAsia en CAMERA JAPAN presenteren een nieuwe Quarterly Screening met de Japanse comedy Chasuke’s Journey op woensdag 16 september.

chasukesjourney

De Quarterly Screening is meteen een opwarmertje voor CAMERA JAPAN, die vanaf 24 september begint.

Chasuke’s Journey (天の茶助, 2015) is de langverwachte verfilming van de gelijknamige roman, die ook door regisseur SABU geschreven is. In Chasuke’s Journey is de hemel een plek waar scenarioschrijvers het lot van de gehele mensheid bepalen. Chasuke (Ken’ichi Matsuyama) is daar een hemelse theeserveerder die ervoor moet zorgen dat de schrijvers geen dorst krijgen. Na een van de scenarioschrijvers te hebben afgeluisterd, ontwikkelt hij een interesse in een jonge vrouw op de aarde (Ito Ohno) wiens lot het is om op een dag te sterven tijdens een dodelijk auto­-ongeluk. Chasuke besluit om terug te keren naar de fysieke wereld om dit “ongeval” te voorkomen. Hij raakt vervolgens verzeild in een vreemde wereld met nog vreemdere vijanden en bondgenoten. Terwijl hij zijn nieuwe krachten ontdekt en informatie vindt over zijn duistere verleden, beseft Chasuke dat hij snel moet handelen alvorens de tijd voor Yuri erop zit. Chasuke’s Journey is een authentiek, Japans meesterwerk dat zowel het Japanse als het internationale publiek weet te betoveren.

De film is te zien in Filmtheater Kriterion in Amsterdam. Chasuke’s Journey begint om 20.00 uur en wordt geintroduceerd door CAMERA JAPAN festival directeur Alex Oost. Reserveringen en kaartjes kunnen gekocht worden via 020-623 17 08.

Bron: CinemAsia

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?