Verslag: Opening Japanese SALON van Azumi Uchitani in Bussum

Eind mei werd galerie en cultureel instituut Japanese SALON van Azumi Uchitani in Bussum feestelijk geopend met Japanse hapjes en de start van de tentoonstelling van Jiro Inagaki (1933-2008).

Onder het genot van een hapje en een drankje, allen Japans, werd er door de aanwezigen genoten van het werk van Jiro Inagaki. De structuren van de kunstwerken zijn natuurlijke materialen. De samenstelling van Jiro Inagaki’s kunstwerken zijn conceptueel en bevatten lagen van nat papierpulp. Hierop is een ander organisch materiaal gearrangeerd, dit kan touw, hout, zink, kopen of bladeren zijn. Hierdoor zijn de werken driedimensionaal. Wat er hing in de galerie qua kunstwerken hadden alleen donkere kleuren. De werken van Jiro Inagaki zijn te koop, in totaal gaat het om een vijftigtal stuks.

Onder de aanwezigen was Petra Poolen, een student van Jiro Inagaki, vertelde over haar connectie met de kunstenaar en hoe ze hem heeft leren kennen en wat ze van hem heeft geleerd. Daarnaast was de Jiro Foundation aanwezig. Bezoekers van de opening waren veelal bekenden van Azumi Uchitani, door haar eerdere SALONs.

Japanese SALON is knus en heeft een tuin, in totaal is het een prima plek voor tentoonstellingen, workshops en lezingen. De locatie van de galerie is gunstig, gezien de korte loopafstand van station Naarden Bussum. Hou de website in de gaten voor toekomstige activiteiten.

Foto’s: Jeroen Timmer

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?