CD Review: MEJIBRAY – VENOMS.app

Alweer het 3e mini-album voor deze steeds groter wordende band, is dit groeiende effect ook terug te vinden in de muziek? Ik ben zelf best wel een grote fan van MEJIBRAY en ik wil wel eens wat van hun voor AVO reviewen! MEJIBRAY bestaat uit zanger Tsuzuku, gitarist MiA, bassist Koichi en drummer meto.

De eerste preview die getoond werd was alleen wat duistere muziek met interessante aankondigingen die zeker wel de aandacht trok. Al snel volgde een echte preview en voor je het wist was het mini-album al uit!

De tracklist:
mejibray_venom_coverart
1.猛毒 (Moudoku)
2.VENOMS
3.kairi
4.Until…
5.ACME
6.孤毒のカタコンベ (Kodoku no Catacomb)
7.累 (Kasane)

猛毒 (Moudoku) is een geval apart, als je niet bij een live bent geweest weet je niet wat je ermee moet. Het is een prima nummer voor de opkomst van de band maar nou niet echt een nummer dat je hard in de woonkamer opzet. Er wordt MEJIBRAY geroepen en zo nu en dan wat geschreeuwd door Tsuzuku. Het ritme is verder prima.

Het prachtstuk van het mini-album is VENOMS, het begint met een prachtig rustige pianomelodie waarna het harde werk te horen is. Het wordt dan weer even rustiger zodat Tsuzuku er beter uitkomt. Tussen de coupleten door is weer het hardere werk te horen met de typische MEJIBRAY sound. Vlak voor het refrein laat Tsuzuku horen wat hij kan en een mooie slapping bass van Koichi is te horen, kippenvel! Na het refrein is er een prachtige bridge die gevolgd wordt door een korte maar weer mooie solo van MiA die nog doorgaat terwijl Tsuzuku alweer zingt. Nog een keertje het refrein en het heerlijke harde werk van de instrumenten en dan is er een einde aan dit stuk.

Toen ik de preview hoorde van kairi vond ik hem maar heel kort, een lang, heel duister begin met een duidelijke bas. In het echte liedje gaat dit duistere verder met een hele duidelijke gitaarlijn. Kleine stiltes waarin Tsuzuku zingt, gevolgd door instrumentaal werk en weer terug bij de stilte, dit herhaalt zich een paar keer. Het refrein bevat elementen dat je echt mee laat voelen met de pijn die Tsuzuku probeert over te brengen. Erg goed gedaan. Het hele duistere komt terug en geeft een hele aparte sfeer, nog het refrein, wat gegrunt en hij eindigt met hoe het begon. Dit nummer is zeker niet slecht! Ik vind het heerlijk op de een of andere manier!

Until… begint met een leuk zwaar deuntje en even later volgt weer het zware gitaarwerk waarop zang te horen is. Halverwege het couplet wordt het onderbroken door een ander ritme en keert terug naar het orgineel, dit wordt een paar keer gespeeld tot het refrein waarin de bas duidelijk naar voren komt. Na het refrein is er wat langere gitaarsolo en het keert terug naar de melodie van het couplet. Het nummer eindigd met het refrein en het zware deuntje. Het lijkt een beetje een eentonig liedje maar door de zang is er wel verandering te horen.

Met keiharde drums van meto begint ACME en die drums blijven maar doorgaan, het maakt het nummer misschien iets te druk. Zo nu en dan is er een opvallende aflopende bas en gitaarlijn te horen. Voor het refrein is een typisch gedeelte dat voor een live erg leuk is. Het refrein is een beetje tegenvallend, klinkt eentonig als de coupletten. Een hele snelle en korte gitaarsolo die gevolgd wordt door weer zo’n gedeelte dat leuk is voor de live. Het nummer eindigt met een gedeelte om te headbangen, ik deed het al bijna in mijn kamertje.

孤毒のカタコンベ (Kodoku no Catacomb) doet me een beetje denken aan het vorige nummer, ook weer lekker hard. Dit keer rustige drums waardoor de bass kan schijnen en de gitaar ook beter te horen is. De zang is afwisselend, grunten, screechen en gewone zang. Het nummer klinkt prima met een ritme dat misschien iets teveel wordt herhaalt. Tegen het einde aan verwacht je een keiharde knal of een solo maar deze blijft echter weg. De muziek valt stil, Tsuzuku zegt iets en het nummer is afgelopen. Apart..

Wat een bekende pianomelodie heeft 累 (Kasane), het is de melodie van VENOMS maar dan iets langer. Eerst vond ik het storend maar deze piano vind ik eigenlijk heerlijk klinken. Dit lijkt me een nummer er maar extra bijgeplakt, volgende keer hoeft dat niet hoor.

mejibray_venom2015VENOMS.app is een mini-album met voornamelijk de heavy sound van MEJIBRAY waarvan ik blij ben dat het terug is. Maar hier en daar zijn er punten die verbeterd kunnen worden. Gelukkig is er het prachtstuk VENOMS waarvan ze de PV gemaakt hebben, en dat is een goede keuze. Verder is kairi ook geweldig en de rest is wat wennen ook omdat het meer op LIVE shows zijn gericht naar mijn idee.

Cijfer: 70/100

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?