Tentoonstelling Hiromi Iuchi in Willem Baars Projects: Baby Face Planet

Tot en met zaterdag 10 oktober is de eerste solotentoonstelling van Hiromi Iuchi te bekijken in Willem Baars Projects in Amsterdam.

Hiromi Iuchi, At the Time on the Land, 2014, Oil on Canvas, 130 x 130 cm.
Hiromi Iuchi, At the Time on the Land, 2014, Oil on Canvas, 130 x 130 cm.

“Afgelopen zomer reden ik en mijn vriendje op een landweg, wanneer we een cafe zagen met de naam Baby Face Planet. Ik lachte en zei hem: ‘wat een naam voor een cafe, Baby Face Planet!’ Sindsdien wilde ik deze naam gebruiken voor een schilderij. Het was in het begin een soort van een grap – Ik dacht dat het een belachelijke en hilarische naam was, maar uiteindelijk bleef het in mijn gedachten rond hangen. Er ging tijd voorbij en ik dacht dat deze titel mijn werken uitvoering kon uitleggen/vertegenwoordigen, want mijn schilderijen zijn bijna allemaal landschappen – ook al zijn ze vaak zeer geabstraheerd. Ik onderzoek de oorspronkelijke landschap door schilderen; soms voel ik mij net een sjamaan of medium, iemand die de natuurlijke kracht van het universum leent en verschuift het op doeken. Die landschappen hebben een nieuwe plek gecreeerd, genaamd Baby Face Planet, dat tijdloos is, zacht, teder, een beetje onhandig en transcendentaal.”

Hiromi Iuchi is geen onbekende voor Willem Baars Projects, gezien ze al eens heeft meegedaan met een groepshow in 2013 (II Tenki). Haar werken zijn beide een meditatie op haar directe natuurlijke omgeving, maar ook een poging om vorm te geven aan een groot aantal mogelijke werelden en standpunten.

Willem Baars Projects is te vinden aan de Hoogte Kadijk 17hs in Amsterdam en geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Bron: Willem Baars Projects

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?