Shofukan viert 10 jaar met open dag vol activiteiten

shofukanOp zaterdag 10 oktober viert Shofukan haar tiende verjaardag met een grote open dag vol interessante en gratis activiteiten door alle docenten van het centrum. Het centrum is de afgelopen 10 jaar op eigen kracht (zonder subsidie) zeer actief en succesvol in het aanbieden van focus en verdieping in de klassieke Japanse cultuur, in Rotterdam.

Zo is het mogelijk om een chanoyu(Japanse thee)-workshops en chakai (bijeenkomsten) in Senshin-an bijwonen, waarvoor Urasenke-docente Higo sensei speciaal uit Japan zal overkomen. Ook zijn er workshops zen-meditatie, jodo/stok-krijgskunst, shodo/kalligrafie (14:00 uur), ikebana/bloemsierkunst en sushi maken (zondag 11 oktober), alsmede lezingen over Ko-Shinto/levensbeschouwing en Japanse taal- en cultuur of demonstraties klassieke krijgskunsten. In de ontvangstruimte vindt u informatie, winkeltjes en (tegen betaling) hapjes en drankjes, met ter afsluiting een sake-proeverij en/of diner van Taji the Chef.

Hoogtepunten van de dag zijn een Shinto-ceremonie met naorai/toast ter gelegenheid van het lustrum, de Urasenke chanoyu-workshops en chakai van Higo sensei in Senshin-an, de Ikenobo ikebana expositie 2015 die om 12.00 uur geopend gaat worden, de expositie van grafisch werk en sculpturen van kunstenaar Kees Ouwens – de architect van de Japanse tuin en het theehuis Senshin-an (doorlopend) en maar liefst 2 films, die in samenwerking met het Camera Japan Festival worden vertoond (vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober in de avond).

Het volledige programma is op de website van Shofukan te vinden. De activiteiten zijn allemaal wel gratis, maar opgave vooraf is vereist via ln.na1508659869kufoh1508659869s@ofn1508659869i1508659869 of 06-11300388. Shofukan is te vinden aan Charloisse kerksingel 32-14 in Rotterdam.

Bron: Shofukan

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?