Rakugo voorstelling in SieboldHuis met Lucky Day Diane

Japanmuseum SieboldHuis is op dinsdag 20 oktober het podium voor een Rakugo voorstelling van ‘Lucky Day’ Diane.

De vertelster neemt je mee op reis naar Japan, de voorstelling is volledig in het Engels. Diane Kichijitsu woont in Japan en geeft al jaren Rakugo voorstellingen.

Rakugo is een meer dan 400 jaar oude Japanse kunstvorm waarin op komische wijze verhalen verteld worden. De performer is altijd in een traditionele kimono gekleed en zit geknield op een kussen. Met veel stembuigingen, gebaren en gezichtsuitdrukkingen worden de verschillende personages geportretteerd. De enige rekwisieten die tijdens de voorstelling gebruikt worden zijn een waaier en een zakdoek. De verteller neemt de luisteraar mee op een magische reis, en geeft inzicht in de Japanse gewoonten, cultuur en traditionele levensstijl op een luchtige, humoristische manier.

De voorstelling begint om 15.30 uur en duurt dot 17.00 uur. Aanmelden voor de voorstelling is aan te raden en gratis bij te wonen, maar dit is met uitzondering van de entree van het museum! Entree is €8 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

Bron: Japanmuseum SieboldHuis via Uchiyama

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?