Tentoonstelling Kaiyo Maru in Het Hof van Nederland

Vanaf vrijdag 30 oktober 2015 is de tentoonstelling Kaiyo Maru, over een Japans oorlogsschip van Dordtse bodem, te bezichtigen in Het Hof van Nederland.

"Launch of Kayo Maru in Dordrech 1865" by Anonymous Dutch print 1865 - "Bridging the Divide" Leonard Blusse p.183

Op 2 november 1865 vond in Dordrecht de tewaterlating van de Kaiyo-Maru plaats. Dit tot dan toe grootste in Nederland vervaardigde houten oorlogsschip, was gebouwd op de werf van C. Gips & Zonen. Eind 1866 vertrok de Kaiyo-Maru met een Nederlandse bemanning en Japanse officieren richting Japan, waar het vlaggenschip van de jonge Japanse marine werd. Hoewel het schip maar kort in de vaart is geweest, is het bij veel Japanners nog altijd een begrip en heeft het tot een blijvende relatie tussen Dordrecht en Japan geleid.

Om die reden is dit najaar de tentoonstelling De Kaiyo-Maru, een Japans oorlogsschip van Dordtse bodem te zien in het Hof van Nederland. In dit nieuwe museum, dat op 27 april jongstlede door Zijne Majesteit de Koning officieel werd geopend, wordt de geschiedenis van Dordrecht en de rol van Dordrecht in de geschiedenis van Nederland verteld. Naast een vaste opstelling is er ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Van vrijdag 30 oktober 2015 tot en met zondag 27 maart 2016 wordt de geschiedenis van de Kaiyo-Maru voor een breed publiek gepresenteerd.

Het Hof van Nederland is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Om binnen te komen betalen volwassenen €10,00, kinderen van 13 tot en met 18 jaar betalen €3,50, heb je een CJP pas, cultuurkaart of ben je student, dan betaal je €4,00. Je komt gratis naar binnen met een museumkaart. Meer informatie over andere kaarten en groepskorting vind je hier. Het Hof van Nederland zit aan Hof 6 in Dordrecht.

Bron: Het Hof van Nederland

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?