Japan Cultural Exchange presenteert Kyoto Craft Session

Japan Cultural Exchange zal vanaf zaterdag 24 oktober een speciaal evenement van start laten gaan met de naam Kyoto Craft Session.

kyoto-craft-session

Het concept van dit evenement is een pop-up winkel en showroom met vele verschillende ambachtelijke producten uit Kyoto. Het is voor het eerst in Amsterdam dat er zo’n evenement is gebaseerd op Kyoto. Kyoto was voor de langste periode de hoofdstad van Japan en de thuisbasis van de voormalige keizers; Kyoto heeft een unieke geschiedenis en verfijnde cultuur die kenmerkend is voor Japan. Veel traditionele Japanse ambachten werden hier gekweekt door bekwame ambachtslieden en werden gebruikt voor alles; voor het verstrekken van eten, kleding en onderdak voor voormalige keizers en edelen.

Eenvoud, harmonie met de natuur, diepgang en de kracht van de verbeelding zijn allen concepten en gevoeligheden die gewild waren in de Japanse kunst en entertainment. Deze ideologieën zijn uniek voor Japan, en zijn sterk verbonden met het boeddhisme – Zen Boeddhisme in het bijzonder – en tradities zoals de theeceremonie.

Er zal een tentoonstelling zijn van handwerk en producten uit Kyoto, waarvan vele nooit eerder in Nederland te zien is geweest en ook te koop is (alleen contact geld).

Op vrijdag 23 oktober zal er een receptie zijn, je kunt hier bij aanwezig zijn door middel van een reservering. Daarna zal de showroom en pop-up shop Kyoto Craft Session geopend zijn van zaterdag 24 tot en met zaterdag 31 oktober van 12.00 tot 18.00 uur, op zondag en maandag is deze gesloten. Japan Cultural Exchange zit aan de Nieuwezijds Voorburgwal 177-1 in Amsterdam (boven ‘t Japans Winkeltje).

Bron: Kyoto Craft Session

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?