5 redenen om Japan te bezoeken tijdens de winter

Nog even voordat de winterperiode weer aanbreekt en natuurlijk is er ook  tijdens de koude winterperiode genoeg te beleven in Japan. Vandaag geef ik jullie vijf redenen om Japan te bezoeken tijdens deze periode.

xCIMG0344

1. Lucky bags

Een lucky bag, ook wel bekend als een fukubukuro, is een Japans nieuw jaar gewoonte. De eerste paar dagen van het nieuwe jaar verkopen winkels tassen vol met spullen voor een goede deal, zo kun jij een tas kopen van, bijvoorbeeld, €100 die spullen bevat met een hogere waarde. Lucky bags komen vaak in verschillende prijzen en maten, het blijven natuurlijk mysterieuze tassen dus als jij niet al te veel geld uit wilt geven kun je altijd voor een minder dure tas gaan. Verder zijn ze zo populair dat mensen er voor in de rij gaan staan de avond ervoor, dit komt voornamelijk voor bij populaire winkels en merken dus als jij een leuk winkeltje hebt gevonden die minder populair is kun je de volgende ochtend rustig nog een of twee lucky bags mee krijgen.

2. Sapporo snow festival

Ook tijdens de winter organiseert Japan weer leuke festivals om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het sneeuw festival in P. Dit is een festival dat word verspreid over zeven dagen op drie verschillende plaatsen binnen Sapporo. Dit is een van de grotere winter evenementen in Japan en krijgt daarom dus ook veel bezoekers van zowel Japanners en toeristen. Tijdens dit festival bouwen mensen kunstwerken uit sneeuw en ijs, het is heel mooi om te zien en het talent van vele mensen is gewoonweg adembenemend. Odori Park en Susukino zijn de plaatsen waar je moet zijn voor de kunstwerken en in Tsudome kun je terecht voor velen voedsel standen, ook zijn er sneeuw glijbanen waar je vanaf kunt dus er is genoeg te zien en te beleven.

3. Hot springs

Tijdens de koude dagen is het heerlijk om even langs te gaan bij een hot spring, hier kun je even genieten en relaxen in het warme water. Er zijn verschillende badhuizen in Japan, zo kun je ook kiezen of je in een binnen of een buiten bad wilt zitten en of je gescheiden of een gemixt bad wilt wat betreft geslacht. Hoewel de binnen baden er vaak mooi uitzien zijn de buiten baden toch een stuk mooier, vooral in de winter als het sneeuwt. Helaas mag je niet naar binnen met zwemkleding, dus je moet volledig naakt zijn met uitzondering van een handdoek. Laat je hier echter niet door afschrikken want uiteindelijk is het het echt waard.

4. Sneeuwapen

Als jij een dierenliefhebber bent of van fotograferen houdt zijn de sneeuwapen (Macaca fuscata) een must visit voor jou. Het park is het hele jaar door open, maar de winter tijd is toch de beste periode om ze te bezoeken. Het met sneeuw bedekte park en de vele sneeuwapen die dan relaxen in het warme water is gewoon prachtig om te zien. Vooral als de apen zelf ook bedekt zijn met sneeuw, dit geeft jou ook de mogelijkheid om mooie foto’s te nemen.

5. Winterverlichting

De winterverlichtingen in Japan zijn gewoonweg prachtig, deze kun je in verschillende steden en plekken zien rond kerst en oud en nieuw. Deze verlichtingen zijn geen standaard lichtjes in de bomen naast de weg. Nee, ze pakken het weer groots aan en er worden zelfs licht shows gegeven. Het is misschien wat lastig uit te leggen in woorden hoe mooi en groot dit is, daarom heb ik hieronder een video geplaatst die in 2012 is gemaakt van een van de licht shows.

Kuro

Evenement verslaggever en fotograaf voor AVO Blog

2 gedachten over “5 redenen om Japan te bezoeken tijdens de winter

 • 4 november, 2015 om 16:57
  Permalink

  wow! ik zou zeker nummer 2 en 5 niet willen missen! Erg leuk beschreven, heb gelijk zin om naar Japan te gaan :)

  Reactie
  • 5 november, 2015 om 07:40
   Permalink

   Bedankt! Ik ben blij dat mijn artikel zijn doel heeft bereikt :)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?