Tentoonstelling The Spirit of Budo in Brussel

Vanaf donderdag 26 november zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn in bij de JICC ambassade van Japan in Brussel: The Spirit of Budo – The History of Japan’s Martial Arts. De tentoonstelling zal voornamelijk over de historie gaan van wapens, martial arts en meer hieraan gerelateerd.

151126_budoDe tentoonstelling zal opgedeeld zijn in twee stukken. Het ene stuk zal zich meer gaan richten op de wapens, beschermingen en helmen die geproduceerd zijn door de eeuwen heen. Men zal kunnen zien hoe de verschillende wapens en beschermingen steeds meer verbeterd werden vanaf de 8e eeuw tot de 19e eeuw. Helaas hebben veel historische wapens en beschermingen deze grote duur van tijd niet altijd even goed overleefd en zijn daarom ook uiterst breekbaar. Ook zijn velen verloren gegaan door de oorlogen heen en slechts een herinnering die men terug kan vinden in boeken. Sommige wapens en beschermingen kunnen niet tegen internationaal transport, daarom is er gekozen voor een aantal reproducties tijdens deze tentoonstelling zodat met toch nog volledig een beeld kan meekrijgen hoe bepaalde dingen er nou eigenlijk uitzagen!

Het tweede stuk zal zich meer gaan richten op de reorganisatie van bujutsu en budo in de 19e en 20ste eeuw. Bujutsu is de term voor Japanse vecht- of krijgskunsten. Budo is samengesteld van twee kanji’s. Namelijk Bu, wat oorlog, krijger, vechter of gevecht betekent en do, wat pad of weg betekent. Dit stuk van de tentoonstelling zal ook laten zien hoe Bujutsu en Budo nog steeds vaak deel uitmaken van bepaalde dagelijkse levens van Japanse mensen tot de dag van vandaag. Men kan kleding,verschillende wapens zoals bamboe zwaarden, pijl en boog en beschermingen en meer zien, die nu door spelers en studenten hedendaags gebruikt worden. Ook wordt men introduceert aan negen verschillende Budo associaties die aanwezig zullen zijn.

Mocht deze tentoonstelling je interessant lijken dan kan je hem bezoeken vanaf donderdag 26 november tot en met vrijdag 8 januari 2016 en is dagelijks geopend van 09:15 tot 17:00 uur. Je kunt de tentoonstelling vinden op het volgende adres: JICC Embassy of Japan, Rue Van Maerlant 1, Brussel in België. De tentoonstelling is onderdeel van een tour georganiseerd door The Japan Foundation.

Bron: JICC

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?