Anime Review: No. 6

This post is also available in: English

No.6

No. 6 is gebaseerd op de gelijknamige romans en manga die gecreëerd zijn door Asano Atsuko en Kino Hinoki. Het verhaal speelt zich af in stad ‘nummer zes’, een van de zes bestaande stadstaten die nog bestaan na het ontstaan van het Babylon verdrag. Deze werd opgesteld na de laatste grote oorlog, die een groot deel van de aarde verwoestte. Shion, een slimme tiener die opgegroeid is met alle voordelen die deze stad biedt, heeft een comfortabel leven en lijkt een veelbelovende toekomst te hebben. Op zijn twaalfde verjaardag ontmoet hij een jongen die zichzelf Nezumi noemt, deze jongen probeert weg te rennen voor de autoriteiten en heeft duidelijk hulp nodig. Shion helpt hem aan de autoriteiten te ontkomen en door dit te doen raken zowel hij als zijn moeder hun voorrechten kwijt. Vier jaar later treffen Nezumi en Shion elkaar weer. Shion ontdekt, met behulp van Nezumi, steeds meer over de eigenlijk niet zo geweldige stad waar hij in woont. Zijn leven veranderd hierdoor drastisch.

Shion maakt veel ontwikkelingen door in de loop van de anime. Waar hij in het begin vooral bang en terughoudend is wordt hij steeds meer vastberaden. Hoe meer vervelende ervaringen hij opdoet en overwint, hoe meer hij zichzelf lijkt te vinden.
Nezumi is een soms ietwat mysterieus karakter, maar het wordt langzaamaan steeds duidelijker waar hij vandaan komt en hoe hij geworden is wie hij is. Hij is wantrouwend, maar dit is ook niet verbazingwekkend als je zijn achtergrond eenmaal kent. Alhoewel hij veel ‘vrienden’ heeft lijkt hij niemand geheel te vertrouwen, ook Shion niet.

Het verhaal richt zich vooral op de stad, de directe omgeving hieromheen en alle slechte dingen die zich hier afspelen. Dit zorgt voor redelijk veel onverwachte gebeurtenissen, maar ook wanneer er veel fout gaat vinden de karakters in het verhaal vaak nog ruimte voor wat humor. Daarnaast ontwikkeld er, ondanks alle ellende, een romantische relatie tussen Shion en Nezumi. Hier wordt voornamelijk naar gehint, maar deze wordt wel bevestigd. De anime kent een redelijk aantal dramatische momenten en niet alles eindigt even goed, maar er wordt geen grotere focus op gelegd dan nodig.
Wanneer je het hele verhaal eenmaal kent kan je zien hoe goed doordacht het bestaan van de stad en alle karakters en gebeurtenissen zijn. Alles vult elkaar goed aan en karakters zorgen onderling voor interessante conflicten, maar ook interessante vriendschappen.

Zelfs wanneer je niet van shounen ai houdt zou ik deze anime toch aanraden. Het verhaal zelf draait namelijk niet perse om het romantische aspect van de relatie tussen Shion en Nezumi, maar voornamelijk om hun strijd om de wereld te verbeteren. Er ligt erg weinig focus op hun als ‘stel’, maar toch komt het ook niet geheel uit het niets vallen. De twee karakters vullen elkaar goed aan, wat betreft hun interactie.

Studio: Bones
Start uitzending: 8 Juli 2011
Aantal afleveringen: 11

Score: 80/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?