Cosplay in Actie: Cosplayen voor het goede doel

cosplayinactieIedereen kent het idee cosplayen wel: je verkleedt je als een anime-, manga-, comic-, of videogamecharacter. Cosplay is vooral de laatste jaren razend populair geworden in de VS en Europa. Cosplayers vind je vooral op conventies, als Abunai!, TsunaCon of AnimeCon, maar ook tijdens Halloween en Carnaval, of andere thema feesten. Dit doen ze natuurlijk, allemaal voor de lol. Maar met deze hobby kan je makkelijk goede doelen helpen, zo vinden de oprichters van Cosplay in Actie.

Cosplay in Actie is een stichting die eind oktober dit jaar/2015 is opgericht en door middel van cosplayzich inzet voor het goede doel. Dit doen ze door in cosplay op locatie met mensen op de foto te gaan, voor een kleine bijdrage. Het opgebrachte geld gaat naar het goede doel. Het bestuur van Cosplay in Actie bestaat uit vijf enthousiaste cosplayers. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het goede doel.

Op dit moment steunt de stichting Serious Request, een jaarlijks terugkerende actie met elk jaar een nieuw doel. Dit jaar sluiten Giel, Domien en Paul van 3FM zich een week op in het Glazen Huis in Heerlen, om geld in te zamelen voor onderwijs voor jongeren in oorlogsgebieden.

Zaterdag 19 en zondag 20 december a.s. zijn ook de vrijwilligers van Cosplay in Actie aanwezig bij het glazen huis in Heerlen, in cosplay, natuurlijk! Je kan met ze op de foto tegen betaling en alles wat opgehaald wordt, wordt gedoneerd aan Serious Request.

Wil je je opgeven als vrijwilliger? Dat kan op de site: http://www.cosplayinactie.nl

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?