B7KLAN viert 10de verjaardag met speciale Europese tour in 2016

B7KLAN

Dit waren de eerste twee bands waar B7KLAN mee heeft samengewerkt: de all female rock’n’roll band THE DIRTRUCKS en visual kei band Dio – Distraught Overlord hebben beide besloten om speciaal voor deze tour weer samen te komen en te gaan touren.

THE DIRTRUCKS werd in 2005 opgestart door zangeres en bassist DEE en drummer SAE. Kort daarna kwam RUI bij de band, met z’n drietjes maakte zij covers van hard rock liedjes uit de ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Ze traden voornamelijk op in Tokyo. In 2006 maakte de drie een poging om in Europa op te treden. De line-up is inmiddels zo veranderd dat de band momenteel bestaat uit gitarist RUI en drummer SAE. Dit is de line-up sinds 2010. In 2014 deden de twee een gastoptreden voor de muziekvideo Kawasaki City van Spiders & Snakes.

Dio – Distraught Overlord was actief in de periode 2006 – 2010 en bestond toen uit zanger Mikaru, gitarist Kei, bassist Ivy en drummer Denka. Gitarist Erina vertrok een aantal maanden voor het stoppen van de band. In de periode dat deze band actief was, was de visual kei metal band zeer populair in Japan en daarbuiten, hierdoor kwam de band meerdere keren naar Europa voor een tour. Mikaru is momenteel bezig met zijn project G.L.A.M.S en was afgelopen juli nog in Europa. Daarvoor was hij met drummer Denka (nu beter bekend als Syu) actief in de band BLACK LINE. Bassist Ivy was actief in de in september gestopte band Moran. Erina is momenteel actief als gitarist bij TRIGGAH.

Op donderdag 24 december zal bekend worden waar de twee bands gaan optreden. Bekend is dat het zal gaan om 8 Europese shows in April 2016. De kaartverkoop gaat van start op zaterdag 2 januari 2016.

Bron: B7KLAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?