Wereldpremière Miyabi te zien in het Brusselse Bozar

Japan Foundation organiseert op zaterdag 23 januari 2016 een evenement in het kader van 150 jaar vriendschap tussen het koninkrijk België en de Japanse staat. Samen met de Belgische zakenman George Arthur Forrest nodigen ze je uit voor de presentatie van Miyabi, door het Kitanodai Gagaku Ensemble, een wereldpremière!

160123_miyabi

Het Kitanodai Gagaku Ensemble werd gesticht in 1982 en staat in voor de organisatie van overzeese activiteiten. Ze zijn op deze manier een verlengstuk van de Japanse regering in hun internationale culturele uitwisselingen.

Meer nu over de voorstelling Miyabi, de elegantie en verfijndheid van het keizerrijk. Deze opvoering werd uitgewerkt door Ado Huygens om te zorgen voor meer inzicht en begrip rond Japan, maar ook zodat er beter genoten kan worden van allerhande speciale momenten. Het zal onder anderezang, muziek, dans, bloemschikken (Ikebana), de weg van de geur (Kô), weelderige kimono’s en kostbare maskers bevatten. Veel indrukken dus om je hart naar deze mysterieuze en fascinerende wereld te leiden.

We kunnen er dus van uitgaan dat we meer leren over de Japanse creatieve wereld, in al zijn opzichten. En dit tijdens een uitzonderlijke en zeer zeldzame gebeurtenis. Deel en ervaar de kunsten die vroeger enkel waren voorbehouden aan Shintô eb de boeddhistishce tempels van de keizer.

Genieten van dit concert boordevol dans kan op zaterdag 23 januari 2015 in de Bozar in Brussel, gelegen op Rue Ravenstein 23. De start van het optreden staat gepland om  20u30 en het zal 2 uurtjes duren inclusief pauze. Een kaartje kost je € 45,00 en is te bestellen via de activiteitenpagina op de website van bozar.

Bron: Japanse Ambassade; Bozar

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?