10 dingen die je niet mag missen op GamePitCon 2016

De laatste voorbereidingen voor de tweede editie van GamePitCon worden momenteel gedaan, maar inmiddels is het programma klaar en kunnen we allemaal een planning maken. Tijdens de 2016-editie zal de organisatie zich meer focussen op gaming en maar zal er nog steeds genoeg ruimte zijn voor Japan, anime, manga en cosplay.

Welke activiteiten kunnen we niet missen? Ik heb 10 dingen geselecteerd uit het programma!

gamepitcon2016

1. Cherry Pie Maid Cafe

Net zoals vorig jaar is Cherry Pie Maid Cafe aanwezig met een eigen cafe, waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje. Daarnaast zullen de maids een act doen. Welke dit is, is nog een verrassing. Daarnaast doet Cherry Pie aan een Give Away waarbij je leuke dingentjes kunt winnen, waaronder hint: 2017 – welke waarschijnlijk verwijst naar de 2017-editie van GamePitCon!

2. Cosplay 101 Panel

Deze panel wordt gegeven door The Partyvengers en is geschikt voor iedereen die zou willen beginnen met cosplay of die meer wil willen weten over cosplay. Tijdens deze panel wordt gesproken over pruiken, kostuums, make-up, acteren en meer. Deze panel wordt gegeven vanaf 12.00 uur in de Chrome Zaal.

3. AMV Beginner en Expert lectures

Er zullen tijdens de conventie twee lectures gegeven worden over het maken van Anime Music Video’s, één is geschikt voor beginners, de ander voor de wat meer gevorderden onder ons. De lecture voor beginners zal de basisstappen behandelen voor het maken van zulke video’s en wordt gegeven door Ploxerdon vanaf 15.00 uur in de Chrome Zaal. De lecture voor de Experts zal juist de ervaren editors nieuwe mogelijkheden geven of te verscherpen zodat de editing skills naar een hoger niveau getild gaan worden. Deze lecture wordt gegeven door Timmie Ng vanaf 18.00 uur in de Chrome Zaal.

4. Acting Panel

Wat is cosplay zonder het spel? The Partyvengers geeft naast een workshop nog een panel waarbij meer aandacht gegeven wordt aan het acteren. Ze leren hoe je het beste in je karakter komt, erin kunt blijven en hoe je je het beste in je rol kunt blijven op een podium of tijdens een fotoshoot. Deze Panel wordt gegeven vanaf 13.30 uur in de Chrome Zaal.

5. MangaKissa

De MangaKissa heeft tijdens deze editie van GamePitCon niet één, maar twee verdiepingen gevuld met manga en een lekkere zitgedeelte. Dus mocht je even tot rust willen komen van alle drukte tijdens de conventie, dan is de MangaKissa zeker een idee!

6. Anime Time (Powered by Crunchyroll)

Tussen 12.00 en 13.30 en 16.00 en 17.30 uur is het mogelijk om in de Luma zaal te gaan kijken naar anime. De anime kunnen de bezoekers bekijken dankzij Crunchyroll. Welke anime te zien zijn is nog niet bekend.

7. Gameroom Competities

GamePitCon is zonder games geen GamePitCon en dus is er de gehele dag door diverse competities te doen in de Gameroom, waaronder Amiibo battle!, Dead or Alive op de XBOX360, Super Smash op de Wii U, Mario Kart 8 en Pokémon XYORAS.

8. GamePit Cosplay Competition

Vanaf 16.00 uur zal er op de Mainstage een cosplay competitie plaatsvinden. Hier kan nog steeds voor ingeschreven worden. er is een vijfkoppige jury die uiteindelijk op de categorieën Best overall, Best cosplay, Best act en Best game cosplay winnaars zal uitkiezen. Zelf gemaakte cosplays doen automatisch mee in alle categorieën. Gekochte cosplays doen enkel mee in de categorie best act. De jury bestaat uit Kellywoeshxd, InuNeko, Deadly Dolls Creations, Flyingdutchman en EHV Props.

9. Animal Crossing: Happy Home Designer ruilmarkt!

Animal Crossing gamers opgelet: Tijdens GamePitCon 2016 is het mogelijk om te ruilen met andere verzamelaars om je collectie compleet te maken, ook zal er een groot deel van de kaarten te koop zijn tijdens dit evenement!

10. Karaoke

Eigenlijk haast een standaard onderdeel om niet te missen tijdens de conventies: karaoke. Dit keer wordt het georganiseerd door Performous en is het mogelijk de gehele dag lang te gaan zingen op de leukste liedjes. Grote kans dat de Pokémon theme – die tevens dit jaar op nummer 1666 stond in de Top 2000 – een paar keer te horen zal zijn!

Je kunt nog tickets voor € 12,50 halen tot en met zondag 10 januari. Daarna is het alleen mogelijk om voor €15,00 een kaartje aan de deur te kopen!

Bron: GamePitCon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?