De samurai zonder zwaard: Maak kennis met AI-Samurai!

Wie zich een beetje bezig houdt met de technologie uit Japan heeft vast wel eens van robots als Pepper, Robi en Kirobo gehoord. Maar nu is er een geheel nieuwe robot genaamd AI-Samurai. Een robot die er uit ziet als een samurai krijger.

Al-Samurai ziet er misschien minder schattig uit als de meeste robots die wij kennen, maar slim is hij zeker! Met behulp van een bepaald systeem is deze samurai krijger in staat om mensen te herkennen nadat hij ze een keer heeft gezien en slaat hij bepaalde informatie over hen op, zoals hun interesses en de conversaties die hij met ze heeft gehad. Al-Samurai spreekt in het Engels en gebruikt zijn handen en nek om bepaalde interacties te kunnen uitvoeren aangezien hij zijn benen niet kan besturen.

De uitgever, Nextremer, zegt dat AI-Samurai een krijger zonder zwaard is. De missie van deze robot is dan ook om de wereld te verkennen en nieuwe conversaties te kunnen maken met mensen over de gehele wereld. Natuurlijk kan de samurai ook wat meer dan alleen conversaties houden. Hij is er op geprogrammeert dat hij bepaalde vragen over de Japanse geschiedenis kan beantwoorden en hier meer informatie over kan geven. De database zal langzamerhand steeds meer worden uitgebreid zodat AI-Samurai straks een hoop historische vragen zal kunnen beantwoorden.

In de video hieronder is te zien hoe AI-Samurai communiceert met de mensen en hoe hij in zijn werking gaat. AI-Samurai zal gepresenteert worden op de SXSW Interactive 2016 in maart 2016 waarna hij zijn reis zal beginnen met de communicatie van de mensheid.

Bron: Japan Trends

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?