België viert 150 jaar vriendschap met Japan in 2016

2016 is het jaar van de 150ste verjaardag van de diplomatische relaties tussen Japan en Belgie en dit wordt gevierd door middel van diverse activiteiten over het gehele jaar.

Niet alleen in België, maar ook in Japan wordt dit gevierd met diverse verjaardagsconcerten. In Belgie zal de openingsceremonie zijn op dinsdag 19 januari. In de loop van het jaar zullen er vele projecten, evenementen, beurzen en andere activiteiten plaatsvinden. Daarnaast zal de ambassade van Japan in Belgie diverse evenementen sponsoren. Al deze activiteiten kunnen betrekking hebben op politiek, economie, wetenschap, technologisch, cultuur, kunst, onderwijs, sport en meer.

Er is een speciale kalender online gezet waarbij deze specifieke activiteiten te vinden zijn.

Er staan al een aantal interessante activiteiten in de kalender, waaronder het festival Japan meets Belgium dat zal plaatsvinden in april en mei in Blankeberge. In Brugge zal er op 24, 25 en 26 juni een Brugge Japan Day zijn. In oktober zal er een Japan Week zijn in Brussel, in november een Japan Folk Festival in Brussel en dat is nog maar een tipje van de ijsberg!

Bron: Japanse ambassade in België

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?