Nihon no Hanga open voor twee dagen in januari 2016

Adressen R&JVoor twee dagen in januari zal Nihon no Hanga geopend zijn voor het publiek, vanwege een artikel die te lezen was in De Telegraaf. Normaliter opent het Japans Prentenkabinet Nihon no Hanga in de voorjaar en najaar voor tentoonstellingen.

De tentoonstelling die te zien zal zijn is de afgelopen tentoonstelling over Takehisa Yumeji. Een selectie van Yumeji’s werken zullen gerouleerd tentoongesteld worden, daarnaast heeft Nihon no Hanga besloten om werken te laten zien van tijdgenoten van de kunstenaar. Tal van houtsnede kunstenaars en illustratoren werden geïnspireerd door Yumeji’s werk wanneer de populariteit op het hoogst was. Terwijl sommigen zijn werk bewonderde en het gebruikte als drijvende kracht om hun eigen stijl te ontwikkelen, probeerde anderen de stijl probeerden te kopieren, gezien er een grote vraag naar was. Deel twee van de Takehisa Yumeji tentoonstelling laat zien hoe Yumeji’s karakteristieke werk een algemene stemming vestigde met artiesten in het begin van de 20ste eeuw wat betreft het afbeelden van vrouwen in de prentkunst en illustraties.

De tentoonstelling wordt begeleid door een publicatie op basis van onderzoek door twee specialisten op Takehis Yumeji, Nozomi Naoi en Sabine Schenk, en is aangevuld door het personeel van Nihon no Hanga. Het is de eerste publicatie buiten Japan geheel gewijd aan Takehisa Yumeji en zijn oeuvre. De publicatie vertelt over het leven van de kunstenaar en zijn oeuvre in wel 140 illustraties. De publicatie is in samenwerking metHotei Publishing/Brill uitgegeven.

De tentoonstelling zal open zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari van 12.00 tot 16.00 uur. Registratie voor is slechts nodig, indien een gids door de tentoonstelling gewenst is.

Bron: Nihon no Hanga

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?