Japan Special tijdens Anima Festival 2016

Het Brusselse animatie filmfestival Anima 2016 gaat van start vanaf vrijdag 5 februari tot en met zondag 14 februari, zoals altijd biedt het filmfestival voornamelijk animatiefilms. Tijdens deze 2016-editie zal er een Japan Special zijn.

anima2016

Bekende films als Akira, maar ook nieuwe films als The Boy and the Beast en Miss Hokusai zullen te zien zijn tijdens het filmfestival. Het volledige programma van de Japan Special is te vinden op deze pagina.


 

Photo Anime Cut. Toekomstvisionenen in de Japanse animatiefilm

Tijdens het filmfestival zal er een tentoonstelling te zien zijn op de eerste verdieping van Flagey in Foyer 3. De heroïsche actie die zo kenmerkend is voor Japanse anime speelt zich vaak af in indrukwekkende SF-werelden. De tekeningen, die hier voor het eerst in België tentoongesteld worden, leren je al gauw dat de filmmakers dromers zijn die met hun imaginaire en soms utopische bouwsels de grenzen van de geloofwaardigheid aftasten. Aan de hand van achtergrondtekeningen, schetsen, inspiratiebronnen en filmfragmenten krijg je inzicht in de manier waarop deze animatiekunstenaars werken.

Het is dit jaar de 35ste editie van Anima. Tien dagen lang kan het publiek kennismaken met het beste van wat het voorbije jaar gemaakt werd aan langspeelfilms, zowel voor ‘jong’ als voor ‘oud’. Daarnaast zullen er nationale en internationale competities voor korte films zijn en diverse lezingen, ontmoetingen en meer. Naast het bestaande festival in Brussel zal Anima een tournee maken langs diverse zalen in Vlaanderen en Wallonië.

De ticketprijs voor kinderen is standaard €7,00, voor volwassenen is dat €8,00. Een festivalpas kost €65,-. Meer informatie over de prijzen en hoe te kopen vind je hier.

Bekijk het volledige programma van het Anima 2016 op de website.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?