Editor’s Letter: Achterstallig onderhoud

editorsletterDe eerste maand van 2016 is voorbij en dat betekent dat we ons langzaam voorbereiden op het eerste evenement van het jaar waar AVO een stand heeft.

Ondertussen is er een waar ‘gevecht’ gaande achter de schermen. Er is sinds ongeveer het midden van 2015 een achterstand ontstaan van interviews en verslagen, terwijl het gewone conleven (lees het als conventies en concerten) gewoon doordendert alsof er niks aan de hand is!

Het gevecht wat nu gaande is, gaat om het knokken om interviews nog even snel uit te schrijven, de foto’s te bewerken voor de verslagen en nog even die last minute puntjes op de i zetten. Tussendoor komen er gewoon nieuwtjes binnenrollen alsof er al niet genoeg te doen is in de Japan gerelateerde evenementenwereld in Nederland en België en komen er aankondigingen van nieuwe evenementen en conventies die het stressniveau verhogen. Voor al die evenementen wil ik minstens één reporter inzetten, zodat er een verslag komt.

Maar ondertussen is het ook zaak om AVO Blog draaiende te houden en moet het tussendoor ook nog mogelijk zijn om te focussen op de interviews en foto’s die mijn aandacht hard nodig hebben. Ik en de gastbloggers hebben het de afgelopen maanden geweten! Wat was het hard aanpoten om alles draaiende te houden. Gelukkig dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen.

Welk interview moet nog vertaald worden? Wie gaat naar welk evenement? Is dit wel interessant om te plaatsen op AVO Blog? Wie wil deze CD, anime, manga, boek reviewen? Is er iemand die even dit verslag kan doornemen? Ik krijg net een verzoek binnen of ik die en die wil interviewen, wie wil met mij meedenken?

Terwijl ondertussen mijn mailbox volloopt met (aan)vragen, suggesties en persberichten, zit niemand stil in social media land. Daar krijg ik soms ook nog suggesties binnen van evenementen die ik over het hoofd heb gezien. Ja, dat gebeurd helaas nog geregeld! Niet iedereen weet AVO Blog te vinden en ook niet alles bereikt mij. Ik ben de mensen die mij wijzen op de evenementen dan ook zeer dankbaar!

En dit alles doe ik naast een fulltime baan als communicatie adviseur voor een klein wijkbedrijf. Tussendoor komt er nog een concert – eigenlijk niet tussendoor, want daar gaat ook veel tijd in zitten – die ik boek en moet promoten.

En zo kom ik de tijd wel door! Het allerbelangrijkste is volgens mij wel dat ik moet blijven doorademen. We komen er wel, langzaamaan zal die achterstand ingehaald worden.

Wens mij en de gastbloggers succes en hou AVO Blog in de gaten, want er gaat nog heel wat online komen wat zeer interessant is!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?