Naomi Kawase’s AN in de Nederlandse en Belgische bioscopen

Vanaf donderdag 11 februari is AN (A Sweet Taste of Life), de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase in de bioscoop te zien, in de Belgische bioscopen is de film al vanaf woensdag 10 februari te zien.

an_11447685795

Naomi Kawase is bekend van de films THE MOURNING FOREST, SUZAKU en STILL THE WATER. An is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa. Sentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept, komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

AN (A Sweet Taste of Life) was de openingsfilm van ‘Un Certain Regard’ op het Cannes Filmfestival en won de prijs voor Beste Film op het Valletta Film Festival 2015.

De eerste kans om AN in de Nederlandse bioscoop te zien was tijdens het IFFR. Het publiek vond de film zo goed dat het een vijfde plaats kreeg in de Warsteiner Publieksprijs 2016. Bekijk op de website van Bioscoopagenda waar de film in Nederland te zien is en op de Belgische Cinéart websiteCinéart

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?