CD Review: vistlip – COLD CASE

vistlip-coldcaseVanaf het moment dat ik vistlip’s “strawberry butterfly” ontdekte, probeer ik als trouwe fan hun muziek te volgen. Hun nieuwe maxi-single herinnerd me weer waarom ik zo van vistlip hou. De maxi-single genaamd “COLD CASE” kwam op 11 november 2015 uit en is de 16e single van vistlip. De cd bevat in totaal drie nummers, gelijknamige eerste nummer, “COLD CASE”,“SIREN” en “BAKE”.

De cd roept gewoon rock, van begin tot einde zalige gitaarriffs, mooie ondersteunende drum en de nodige bass sounds, echt “a la vistlip”. De mannen evolueren maar blijven trouw aan hun stijl.

Tomo zijn speciaal stemgeluid is het trademark van vistlip. Deze nummers bewijzen dit nogmaals. Zijn stem past mooi in de muziek, de strofes en de refreinen zijn bijvoorbeeld bij “COLD CASE” redelijk verschillend van elkaar. De strofes zijn neutralere terwijl de refreinen een opgewekt gevoel geven. Tomo laat zo zijn mogelijkheden zien.

“BAKE” is het zwaarder nummer van de drie. De bass domineert het nummer en er is een goede afwisseling tussen echte stem en elektronisch aangepaste stem. (Naar mijn gevoel, denk ik dat Umi ook stukjes zang heeft in dit nummer.) Zoals “BAKE” het zwaarder nummer is van de drie is “SIREN” het uptempo nummer. Het nummer is snel maar toch heeft het de nodige stukken om even op adem te komen.

De cover van de single vind ik minder bij de nummers passen. De cover lijkt een ledere dierenhuid, naar mijn gevoel te simpel voor de nummers maar op artistiek vlak wel leuk bedacht.

De look van de mannen daarin tegen staat geweldig bij de nummers. De rockige donkere grunge look is heel visueel. Het doet een beetje denken aan de old-school vistlip.

De cd is zeker een aanrader! Geniet er zeker nog even van, want op 17 februari staat vistlip met een nieuwe single klaar.

Cijfer: 9/10

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?