AVO Blog interview met BACK-ON

This post is also available in: English

Tijdens Anime 2015 was het mogelijk voor AVO om de heren van BACK-ON te interviewen en te praten over cosplay, gaming en natuurlijk muziek!

 © Avex inc.
© Avex inc.

AVO Blog Kunnen jullie jezelf voorstellen en ons iets vertellen wat jullie fans nog niet over jullie weten?
Gori: Vandaag waren we veel buiten, maar blijf liever heel de dag binnen.
Teeda: Persoonlijk denk ik dat mijn kookkunsten slechter zijn geworden de laatste tijd…
Kenji03: Ik denk dat ik een Nederlander was in mijn vorige leven! *lacht*.
Shu: Ik denk ook dat ik in mijn vorige leven een Nederlander was *lacht ook*.

AVO Blog: BACK-ON bestaat al sinds 2002 en dat is al een erg lange tijd. Hoe blijven jullie zo gemotiveerd om samen muziek te maken?
Teeda: Na zo’n lange tijd ontstaan er soms wat kleine ruzies tussen de leden, maar dit kan men niet voorkomen. Dit houdt ons dan ook absoluut niet tegen en wij blijven gemotiveerd. Samen kunnen we doen wat we het liefste doen en willen we alles perfect tot in de detail doen. Dit is wat ons aan de gang houdt. Wat ook een groot motivatie punt voor ons is, is dat we de kans hebben om zo veel nieuwe mensen te leren kennen en veel te mogen reizen, zoals naar Nederland nu bijvoorbeeld.

AVO Blog: Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd in de afgelopen 13 jaar?
Teeda: We zagen bands van onze generatie en leeftijd allemaal uit elkaar gaan om ons heen. Wat we hier van leerden was dat we nooit op moeten geven waar we van houden, doorzetten is ontzettend belangrijk.

AVO Blog: Kunnen we iets verwachten als BACK-ON 15 jaar bestaat? Zijn jullie al iets van plan?
BACK-ON: We willen graag een eigen wereld tour organiseren rond die tijd!

AVO Blog: Wat vind je belangrijker in jullie muziek: de melodie in het nummer, de songtekst of iets anders?
Teeda: Dat kunnen we niet precies zeggen. Want, als voorbeeld, schrijven Gori en Kenji de muziek stukken. Ik schrijf vervolgens de songteksten en zo gaan onze werken heem em weer tussen de leden. Iedereen heeft het druk met zijn deel van en nieuw nummer en iedereen doet waar hij goed in is. Zo krijgen we het beste eindproduct.
Gori: Iedereen heeft dus iets wat een belangrijk deel vormt binnen een nummer.

AVO Blog: Wat is volgens jullie het beste aan het spelen in een band? Nieuwe muziek maken, concerten geven of iets anders?
Gori: Optreden op het podium is het beste wat er is, het geeft jou als persoon direct voldoening en het voelt ook erg goed als band zijnde.

AVO Blog: Jullie hebben al samengewerkt met verschillende artiesten. Zoals bijvoorbeeld BAReeeeeeeeeeN en Lil’Fang van FAKY (voor het nummer wimp). Zijn er nog andere artiesten waar je ooit mee zou willen samenwerken? Zo ja, met wie?
Gori: Het zou ons heel gaaf lijken als we zouden mogen samenwerken met Linkin Park omdat ze een grote invloed zijn geweest en ons veel hebben geïnspireerd als band zijnde. Dus met Linkin Park iets samen mogen doen zou echt fantastisch zijn.
Teeda: Voor mij zou dat Beastie Boys zijn, om dezelfde reden.

AVO Blog: Jullie zijn verschillende keren uitgenodigd om te komen optreden op conventies buiten Japan. Zijn er nog andere evenementen of plaatsen waar jullie ooit zouden willen optreden?
Iedereen: Italië!
Teeda: Ik denk dat de dames in Italië vast mooi zullen zijn. En ook al hou ik niet van pasta, toch zou ik de echte Italiaanse pasta wel eens willen proeven.
Kenji03: Ik zou het Vaticaan willen bezoeken.

AVO Blog: Wat zijn jullie ervaringen wat betreft optreden op evenementen en conventies?
Teeda: Elk land is weer anders. Waar het ene land bescheiden zal reageren, is het in het andere land weer veel luidruchtiger en enthousiaster. Het is fijn om de verschillen van landen te mogen ervaren.

AVO Blog: Hoe bereid je je voor op een liveshow?
Gori: Wat een beetje onze traditie is geworden door de jaren heen is dat we ongeveer een half uur van tevoren samen gaan zitten en de setlist even doornemen. Ook motiveren we elkaar tussendoor en maken we onszelf samen klaar.

AVO Blog: Wat is jullie favoriete anime? Zijn er nog anime series die jullie volgen op het moment?
Teeda: Youkai Watch.
Kenji: Ook Youkai Watch.
Gori: Gundam.
Shu: Ghost Stories.


AVO Blog: Jullie hebben muziek voor games mogen maken, nietwaar? Wat is jullie favoriete game en waarom?

Teeda: Ik speel graag Monster Hunter.
Kenji: Clash of Clan, een spel voor je mobiel.
Shu: Dragon Quest
Gori: Final Fantasy

AVO Blog Jullie zijn nu voor het eerst in Nederland. Wat is jullie eerste indruk van Nederland?
Teeda: Mooie stad, mooi schoon.
Kenji03: De mensen zijn erg lang, dat valt op. En het blijft hier langer licht in vergelijking met Japan.

AVO Blog Tijdens deze conventie zullen jullie veel cosplayers zien (er zijn ook veel cosplay competities); wat vinden jullie van cosplay? Hebben jullie ooit zelf gecosplayed? Zo niet, wie zou je willen cosplayen?
Teeda: Ik heb ooit gecosplayed als Jibanyan van Youkai Watch. Cosplay is als een beetje als een feestje zoals Halloween. Het ziet er zo feestelijk uit en het is erg leuk om te doen. Er is niks mis mee.
Gori: Ik wil cosplayen als Darth Vader van Star Wars!
Kenji03: … of Spiderwoman.

AVO Blog: In oktober 2014 kwam jullie het album Reload uit en in December 2014 de single Cerulean / Silent Trigger. Hebben jullie nog nieuwe plannen voor een nieuwe release? Kunnen jullie hier meer over zeggen?
Teeda: Momenteel is de release van Resurrection, dit nummer wordt gebruikt bij de film Initial D.

AVO Blog: We zijn aan het eind van dit interview, hebben jullie nog een bericht voor onze Nederlandse en Belgische lezers?
Teeda: We zijn zeer vereerd dat we in Nederland mogen komen spelen en we vinden het geweldig hier. We hopen dat veel mensen van onze optredens genieten.

Ik wil graag de bandleden van BACK-ON bedanken voor hun tijd en het leuke interview. Ik wil graag Masami van Anime 2015 bedanken voor de vertaling ten tijde van het interview, maar ook de rest van de organisatie achter Animecon. En ik wil de crew van AVO bedanken voor de steun! Hou BACK-ON in de gaten via de officiële website, Facebook en Twitter!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?