Fotoverslag: Fan Base Project 2015

De eerste editie van Fan Base Project vond plaats in de Broodfabriek in Rijswijk, een locatie die bekend staat als thuisbasis voor onder andere de Gothic en Fantasybeurs. Niet een geheel slechte keuze voor een conventie en al helemaal niet voor de eerste editie van een conventie! Het gaf te denken dat de conventie groot aangepakt zou worden.

De Broodfabriek is groot, maar heeft diverse grote ruimtes die afgehuurd kunnen worden. De ruimte die de organisatie van Fan Base Project gebruikt was een grote ruimte met een aantal workshopruimtes. In de grootste ruimte zou er het meeste gebeuren, waaronder een dealerruimte, maid- en butlercafe’s, gamehoek (al stond de DDR elders opgesteld) en een podium voor optredens en competities. De verdeling zorgde ervoor dat de conventie een open idee gaf. Je had een goed overzicht van waar alles zich bevond.

Daarbij had Fan Base Project mazzel met de ruimte buiten, want door de warmte gingen bezoekers naar buiten. Er stonden tafels en stoelen die veelvuldig gebruikt werden en dat was aangenaam. De diversiteit aan activiteiten, ook activiteiten die je niet gauw elders op een conventie tegenkomt, waren interessant. Hoogtepunt van de conventie was het optreden van Mikaru met zijn soloproject G.L.A.M.S!

Fan Base Project gaat geen vervolg krijgen in 2016, maar waarschijnlijk wel in 2017.

Fotografie: Sally Bullock en Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?